Vi tiltrækker ikke det vi ønsker, vi tiltrækker det vi er

De fleste af os har nok prøvet at stå i en situation, hvor vi efter en periode i eksempelvis et nyt parforhold, har stået og tænkt over hvad der lige gik galt. Det hele gik jo efter bogen og pludselig fandt vi os selv i en næsten identisk situation af den vi flygtede fra i vores tidligere forhold.

Vi vælger ironisk nok mennesker i vores liv, der afspejler hvem vi inderst inde er. Vi vælger mennesker der gør os trygge.

De mennesker vi vælger behøver ikke nødvendigvis at skabe tryghed. Men de gør os trygge fordi vi ved hvad vi får, og får noget vi er bekendte med i forvejen. Noget der bekræfter os og vores personlighed over for os selv.

Når vi er usikre på os selv eller har personlige problemer, bliver vi ved med at hælde mod mennesker, der på et eller andet plan representerer vores ufærdige sider. Altså de områder vi bør arbejde med på et personligt plan for at opnå det bedst mulige liv og realisere os selv for at blive mere glade og lykkelige.
Man kan sige at vi tiltrækker det, der bekræfter os her og nu. Gør os mere komplette som mennesker.

Dette er i langt de fleste tilfælde grunden til at vi havner i samme eller lignende situationer i vores næste parforhold, selvom vi har svoret, at vi aldrig vil gentage de samme fejl som vi gjorde i det tidligere. “Nissen flytter med” som man siger.

Vores relationer til andre og ikke mindst vores mere intime forhold, siger altså langt mere om hvem vi er – og på et ubevidst plan ønsker opfyldt – end vi lige umiddelbart går rundt og tror.
Og giver os på den anden side stof til eftertanke, hvis vi finder os selv i situationer, hvor vi går rundt og føler os utilpasse og ikke rigtigt er glade. Som igen giver os mulighed for at reflektere over- og handle på tingene og med tiden skabe mere positive relationer til andre mennesker i vores liv.

Del på
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
  • Johannes Langemann

    Det kan der være noget om. Man skal lave om på sig selv indefra før man kan forvente at alle andre skal være perfekte.