Ting der suger energi og som vi bliver gladere af at give afkald på

happy-girlHer er en liste med ting der gør livet en del hårdere og som vi, hvis vi formår at sætte os ud over dem, vil kunne skabe os et langt mere lykkeligt og afbalanceret liv .

Vi holder mange gange helt ubevidst fast i overbevisninger eller måder at tænke og handle på, som langt fra er mest hensigtsmæssigt for os selv. Ting der måske giver os et frirum nu og her eller en måde at forklare vores egne begrænsninger på i nuet, men som i længden mere hæmmer os end giver os muligheder.

Du er nok ikke plaget af samtlige punkter, men chancen for at du kan nikke genkendende til et enkelt eller to er klart til stede. Her kommer de.

1. Giv afkald på altid at have ret
Den kan være svær at sluge og der er rigtig mange af os der ikke kan holde tanken om, ikke at have ret, ud. Selv på bekostning af at det kan skabe uvenskab og måske i værste fald kan være med til at ende et ellers godt forhold.
Der kan selvfølgelig være tidspunkter hvor vi skal kæmpe for vores ret fordi at vi har åbenlyst ret, eller den anden har åbenlyst uret. Men mange gange er det måske slet ikke besværet værd. Hvorfor er det vigtigt at overbevise en anden om noget, hvis det ikke får den store indflydelse på noget alligevel.
Wayne Dyer sagde engang: “Hvad vil jeg helst, have ret, eller være flink?”.
Spørgsmålet bør være om det virkelig er vigtigt at få ret, eller om det snarere er vores ego der har behov for et boost.

2. Giv afkald på altid at være i kontrol
Vi har mange gange et stort behov – nogle mennesker har et større end andre – til at kontrollere alting omkring os. Hvad enten det drejer sig om situationer eller om mennesker, så kan det være en lettelse, bare at tillade tingene at gå deres gang, uden hele tiden at skulle styre hvordan udfaldet bliver af en situation eller begivenhed. Og i sidste ende, så er chancen for at andre mennesker omkring os bliver gladere også større på denne måde. For hvem kan slappe af i selskab med en kontrol-freak?

3. Stop med at bebrejde og kritisere andre hele tiden
Giv afkald på behovet for hele tiden at bebrejde andre mennesker.
Når du bebrejder andre så fortæller du dem for det første at de ikke lever op til en given standard (din standard) og for det andet, så fralægger du dig grundlæggende dit eget ansvar for at tingene kører “efter bogen”.
Når vi kritiserer andre er det mange gange os selv vi angriber. Så i sidste ende er der måske en lærestreg til os selv når vi bliver mere opmærksomme på hvornår og hvorfor vi kritiserer andre mennesker. Og når det gode ved at lære noget nyt omkring os selv er taget med, så kan vi samtidig glæde os over at vi bliver en del nemmere og rarere at være sammen med. For hvem gider være sammen med en der hele tiden kritiserer?

4. Stop med at tale ned til dig selv
Mange af os er direkte selvdestruktive i den måde vi taler til os selv.
Det er tilladt at fejle og sommetider kan vi ikke leve op til de standarder vi opsætter for os selv. Men i stedet for at hakke os selv helt ned, så bør vi tillade os selv en smule medfølelse og et klap på skulderen.
Betyder det at vi bare skal trække på skulderen når vi fejler eller ikke lever op til vores egne standarder? Nej, men vi skal tillade os selv at være mere ufuldkomne og lade være med at nedgøre os selv. I sidste ende, så sætter den måde vi taler til os selv, sig på psyken og er med til at definere os som mennesker.

5. Slip begrænsende overbevisninger
Begrænsende overbevisninger er overbevisninger vi har om os selv og vores formåen og som direkte begrænser os.
Selvfølgelig kan der være ting vi ikke kan, men mange af disse overbevisninger er opstået tidligt i vores liv på baggrund af nederlag eller ting vi er blevet fortalt om os selv og har i mange tilfælde slet ingen hold i virkeligheden.
Jo flere begrænsende overbevisninger vi får vendt til positive overbevisninger, des mere fri bliver vi i længden i det antallet af muligheder i vores liv bliver mange-doblet.

6. Stop med brokkeriet
Hvis bøffen er totalt blodrød eller fuldstændigt gennemstegt og dermed uspiselig kan det være på sin plads at brokke sig lidt.
Men der er også så mange andre situationer, hvor det mere er den måde vi anskuer situationen på fremfor selve situationen, der rent faktisk tricker lysten/ behovet for at brokke sig.

7. Opgiv at skulle imponere andre hele tiden
Når vi stopper med at forsøge at være noget vi ikke er og i stedet omfavner os selv mere som vi i virkeligheden er, så vil andre mennesker mærke en langt større ægthed fra vores person og vil i langt højere grad have lyst til at tilbringe tid sammen med os.
Og hvis vi skal være ærlige overfor os selv, er det så ikke mest for at stive vores skrøbelige ego af når vi prøver at imponere andre snarere end det er for at score point hos dem?

8. Opgiv modstanden imod forandring
Livet er én stor rejse hvor vi er under konstant forandring, både rent fysiologisk, men også rent menneskeligt.
Forandring kan være god hvis vi tillader den og ikke forsøger at undgå den. Det er ofte når vi gennemgår en forandring at vi udvikler os og avancerer som mennesker.

9. Giv afkald på mærkater
Stop med at putte mærkater på alle de ting du ikke lige forstår eller på andre mennesker. Mærkater som “underlig” og “anderledes” eller “dum” og “grim” siger jo i virkeligheden langt mere om den der skaber mærkaten end om den som den er tiltænkt.
Mærkater er med til at indsnævre vores verdensbillede mens vores verdensbillede bliver udviddet hvis vi er mere åbne overfor folk og ting der er anderledes.

10. Giv afkald på din frygt
Den her er utroligt svær for vi er ofte styret af vores frygt og handler det meste af tiden udfra principper om at vi skal nyde og have det godt og samtidig undgå modstand og ting der tricker vores frygt.
Men mange af de ting vi er bange for behøver ikke nødvendigvis at være særligt legitime i vores dagligdag. Og det er i mange tilfælde frygten vi er mest bange for og faktisk ikke det vi tror vi frygter.

11. Giv afkald på dine undskyldninger
Vi mennesker elsker at undskylde os selv og vores manglende fremgang.
Undskyldninger kan være befriende fordi vi lige nu og her kan vaske vores hænder og komme med en plausibel forklaring på, hvorfor vi ikke lige er kommet i gang med noget, eller hvorfor vi ikke opnåede det ønskede/forventede resultat, men i længden er de kun med til at begrænse os selv og “legitimere” vores dovenskab når de forklarer os selv og vores omgivelser hvorfor vi sidder fast.

12. Giv slip på fortiden
Det kan være rart at dvæle ved fortidens succeshistorier eller klynge sig til hændelser, der forklarer hvorfor vi ikke lige er kommet dertil hvor vi rent faktisk burde.
Succeshistorierne kan fungere som et skulderklap og forklaringerne på manglende fremgang kan måske bruges til at forklare nogle ting og gøre at vi ikke dømmer os selv for hårdt. Men hvis vi konstant hænger fast i vores fortid og nærmest lever i den fremfor i nuet, så begrænser vi os selv og risikerer at glemme at leve vores liv som det udfolder sig netop nu.

13. Frigør dig fra mennesker og ting
Den her er lidt mere kontroversiel for mange. For er det ikke vigtigt at elske andre mennesker og have ting i sit liv?
Og svaret er, selvfølgelig er kærlighed meget vigtigt og vi skal naturligvis også have materielle goder i vores liv.
Men der er forskel på at skabe et liv hvor vi klynger os til andre mennesker og sætter dem som det vigtigste omdrejningspunkt, og så til at vi sætter os selv som vores vigtigste mentale omdrejningspunkt og tillader andre mennesker at være en del af vores livsrejse.
Kærlighed og gensidig afhængighed er to forskellige ting. Det første er en dybere respekt/ tiltrækning og forståelse mellem to mennesker, mens det sidste udelukkende bygger på frygten for ensomhed og det at kunne drage nytte af et andet menneske.

14. Drop at leve dit liv ud fra andres forventninger
Vi har ét liv! Så det er vigtigt at vi forstår at leve det ud fra hvad VI ønsker, og ikke hvad vores forældre, kæreste, venner eller samfundet ønsker.
Vi kommer til verden som små intetsigende væsener, der ikke har den store modstandskraft overfor de ting og værdier vi bliver fyldt med fra vores forældres eller andre omsorgspersoners side og den kultur vi vokser op i. Det er derfor vigtigt at vi tager de rette valg når vi endeligt bliver modne og opmærksomme nok til dette, og ikke giver efter for fristelsen for at leve ud fra andre menneskers standarder og forventninger, men skaber det bedst mulige liv for os selv.

Emneord:  begrænsende overbevisninger  fokus  lykke  mindset  personlig udvikling  refleksion  selvindsigt

 

Ønsker du mere personlig udvikling?

Målet med coaching er at hjælpe dig til at blive klogere på dig selv. Coachingen fokuserer på at øge din selvindsigt igennem refleksion og handling og målet er personlig vækst og udvikling.

Er der områder i dit liv hvor du ønsker at forbedre dig selv, og er du klar over, at det kræver arbejde at udvikle sig som menneske. Så er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig.

Jeg tilbyder professionel personlig coaching i Køge-området, til dig der ønsker mere selvindsigt og afklaring, mere selvtillid og bedre selvværd, motivation, mindre stress og positiv forandring.
Kontakt mig og hør nærmere om, hvad jeg kan hjælpe netop dig med.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Personlig udvikling

(Video) Invester i dig selv på alle livsområder

Når reality-tv bliver til virkelighed

Gør religion os til bedre mennesker?

Den intelligente zombies tidsalder

Femten provokerende spørgsmål der kan udfordre din livsopfattelse

Du skal gøre hvad jeg siger og ikke hvad jeg gør