5 fokusområder der kan give et sundere livsyn

challengedDet er ikke lige meget hvordan du vælger at anskue en given situation, hvordan du reagerer overfor andre eller hvordan din opfattelse af dine egne sejre og fiaskoer er funderet.

Når vi snakker succes og det at have et meningsfyldt liv, hvor du er i harmoni med dine omgivelser og dig selv, og mindst har en følelse af, at det er dig der er i kontrol og styrer slagets gang, er det rette mindset mere end afgørende.

Hvordan er dit fokus?

Vi bombarderes konstant med negative indtryk når vi tænder vores TV, læser nyheder eller ubevidst suger reklamernes tvetydige budskaber om vores utilstrækkelighed til os.
Mange indslag i medierne og reklamerne specielt, er lavet for at få os til at føle os utilstrækkelige og skabe en følelse af utryghed så vi køber mere, men det er logisk nok ikke noget der giver os et mentalt overskud og får os til at se på de positive ting i tilværelsen.

Vi kan også komme ud i situationer, hvor andre mennesker udviser en negativ eller direkte konfronterende adfærd over for os, eller andre omkring os og det kan ligeledes være medvirkende til at skabe negative følelser i os.

Men som du helt sikkert selv erfarer, så er der også masser af positive ting omkring os.
Det kan være mindre ting eller hændelser i vores dagligdag, men de er der. Og det handler om at fokusere på dem og sætte dem mere i fokus så de bliver mere dominerende.

Jeg bliver for eksempel rigtig glad når jeg oplever andre mennesker der er høflige og venlige overfor hinanden i bussen, eller når en person stopper op og viser mig at jeg kan gå foran i køen i supermarkedet. Selv et smil fra en fremmed kan skabe en god start på dagen og det har mange gange en lavine-effekt hvis man lige får det første skub på en mindre heldig dag. Det handler om fokus.

Tager du alting personligt?

Det er nemt at lade sig rive med når andre mennesker overtræder vores personlige grænser.

Det kan være mindre ting som når en person sidder og fylder for meget med benene i toget, eller når der springes over i køen i supermarkedet.

Eller måske får man lige en negativ kommentar med på vejen hvis man selv er den der uden at tænke over det kommer til at træde ind foran. Måske er kommentaren ret personlig og er ikke helt passende i forhold til hvad man reelt har gjort og det kan være besnærende at give igen af samme skuffe.

En anden måde at anskue situationen på, er ved at tage den anden persons parti. Ikke at man skal finde sig i hvad som helst – på ingen måde, men jeg har personligt fundet ud af, at jeg mange gange kommer nemmere igennem en situation, hvor jeg egentlig burde føle mig uretfærdigt behandlet, ved at tænke på det som om at denne person har en dårlig dag. Eller simpelthen kommer fra et sted rent mentalt, hvor personen ikke kan andet eller ikke ved bedre.

Jeg får simpelthen mere ondt af denne person, fordi at denne tilsyneladende lever et liv med et mere begrænset mindset og et mere negativt syn på andre mennesker – og ikke mindst på sig selv.

Der kan naturligvis også være tale om situationer hvor andre simpelthen bare har en dårlig dag og ubevidst lader det gå ud over dig.
Her kan en positiv tilgang til tingene og en portion humor også være det der bløder situationen lidt op.
Men igen, hvis vi tager det alt for personligt når andre reagerer på en måde som vi ikke lige forventer eller mener passer til en given situation, så kan det være svært at have overskuddet til bare at smile til dem.

I sidste ende siger en negativ attitude mere om dem. Og en tilsvarende negativ respons, noget om dig.

Er du værdig eller bare heldig?

Den her er vigtig. Hvis du er god til at fejre dig selv og dine små og store triumfer, og ikke har en følelse af at du bare var heldig eller at din præstation ikke var noget videre at råbe hurra for. Så har du måske også en tendens til at fralægge dig ansvaret når tingene ikke lige kører som du håber og forventer at de skal.
Det er en menneskelig tendens at vi kan føle en form for skyld hvis det går os godt og vi ikke rigtig føler at vi har arbejdet videre for det.

Det er vigtigt at vi forstår at sætte pris på os selv og vores præstationer når tingene fungerer og vi kommer i mål med noget og dette gør mange gange også, at vi rent faktisk forstår at vi selv har en del af skylden, når tingene ikke fungerer.

Jeg er stødt på rigtig mange mennesker – og kan da heller ikke frasige mig at have gjort det selv – der ikke vil erkende at de selv har haft en stor indflydelse på noget, der ikke er lykkedes for dem.
Så er det nemmere at finde en grund uden for én selv, så man kan læne sig tilbage og føle at man har gjort det bedste man kunne, og at det simpelthen bare ikke var muligt at nå målet.

Hvis vi på den anden side er alt for beskedne når tingene endelig flasker sig, og slår ud med armene og siger at det jo også var fordi…. Osv., og dermed ikke forstår at fejre triumfen, så er stilen for dårlige undskyldninger lagt når vi ikke formår at sætte os ordentligt op til at forfølge vores mål og drømme.

Tror du på at du kan, eller ønsker du det bare?

Hvis du virkelig tror på at du kan opnå noget, så er chancen for at du smøger ærmerne op og går i gang med at realisere planen for at opnå det givne mål langt større, end hvis du bare ville ønske at du kunne opnå det.

Hvis du gerne vil være rig, så forsøger du at finde ud af hvordan du kan tjene flere penge – ved at spare og investere, eller ved at optimere dine personlige ressourcer og dermed skabe en større personlig værdi i dig selv. Søge et nyt job eller finde på en smart ide hvor du med tiden kommer til at tjene flere penge.

Eller også sætter du dig ned og drømmer om alle de ting du ville købe hvis du engang blev rig og så kommer du ikke meget længere end ned til kiosken hvor du køber dig en lottokupon og hopper tilbage på sofaen og venter på næste trækning.

Hvis du gerne vil være mere sund og komme tættere på idealkroppen, starter du så på at sætte dig ind i sund kost og træning og begynder at efterleve de ting, der rent faktisk giver noget på den konto? Eller fortsætter du med at leve af franskbrød med tandsmør og pålægschokolade, og køber et glas slankepiller på nettet og håber den nemme løsning vil føre dig i mål?

Alle ovenstående metoder kan sikkert virke. Men de førstnævnte giver nok den største mulighed for succes. Om ikke andet så er chancen for at du udvikler dig og får noget med dig i hvert fald en hel del større hvis du tror på at du kan lykkes og rent faktisk gør noget aktivt for det.

Dømmer du ofte andre mennesker?

Er du i stand til at glæde dig over andre menneskers succes, eller får du en krampagtig fornemmelse i maven når du ser en mand der kører forbi i en Ferrari? Og tænker, sikke en bums, han har sikkert snydt systemet eller er født ind i en velhavende familie?
Eller er du den første med en hurtig konklusion og en diagnose, når veninderne fortæller om deres forfærdelige ekskæreste?

Det kan mange gange være en befrielse at få lov til at løfte sig selv på andres bekostning. Men på den lange bane er det ikke noget der skaber et mere positivt mindset.

For det du siger om andre vil du også føle at de vil sige om dig. På et tidspunkt.
Og når du dømmer andre, så dømmer du i virkeligheden dig selv.

Emneord:  coaching  fokus  mindset

 

Succes kommer igennem handling og positive vaner

Succes kommer igennem handling og positive vaner. Hvis du vil opnå succes må du finde frem til hvad der gør dig mindre succesfuld og ændre disse vaner til positive vaner, der skaber succes.

Succes synes at være forbundet med det at handle. Succesfulde mennesker bevæger sig i den retning som de ønsker. De fejler, men de giver ikke op. Vi er hvad vi gør mest. Det at mestre noget er ikke en medfødt gave, men en egenskab der opnås igennem vaner.

Med coaching vil det være muligt at finde frem til de vaner og mønstre, der holder dig tilbage. Og finde frem til nye vaner, der kan få dig fremad i livet og give dig succes.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Succes

Hvad det vil sige at være den bedste version af sig selv

(Video) Er du bange for at få succes?

(Video) Konkrete tips til et stærkt livsfundament

Find din egen vej i dit eget tempo

(Video) Tænk som en vinder