Bliv bedre til at værdsætte det du allerede har

Mange valg kan give stress. Og vi stresser os selv når vi hele tiden tvinger os selv til at forholde os selv til en masse ligegyldige ting i livet.Hvor kan livet til tider være uretfærdigt. Jeg bliver hele tiden stillet overfor det ene svære valg efter det andet.

Jeg skal enten vælge mellem den nye smartphone som jeg brændende ønsker mig for at kunne følge med på ræset. Eller nyt tøj som jeg virkelig står og mangler for at kunne føle mig rigtig og tilpas blandt alle de andre moderigtige mennesker som jeg omgiver mig med.

Eller også står jeg med et valg mellem at spare op til en bil eller tage den årlige tur til udlandet på ferie. Og jeg ønsker mig jo bare begge dele så brændende.

Valg som gør, at jeg igen står med et valg om hvorvidt jeg skal arbejde længere hver dag eller om jeg skal tage springet og søge et nyt job, som måske vil give mig et større økonomisk råderum.

Om jeg skal begynde at arbejde sort for at skaffe de ekstra penge der kræves, eller om jeg skal bruge mere af min sparsomme fritid sammen med min m/k og mine børn, der siger at de savner mig.

Det hele er noget lort

Når det er sagt, så er jeg skide sur på min chef over at han ikke ville give mig mere end 500 kroner i lønforhøjelse sidst vi skulle forhandle løn.

Og jeg er hamrende træt af, at kommunen kun afhenter skrald én gang om ugen, at regeringen lige har sænket mit personfradrag og at det regner det meste af tiden.

Ja, man skulle bo et sted hvor solen altid skinner og det altid er varmt. Et sted hvor pengene er meget mere værd og man ikke behøver at arbejde mere end tre timer… Om ugen. Et sted hvor alle bare er glade hele tiden og bare går og smiler til mig så jeg ikke behøver at have bekymringer.

Og så er der det med ryggen. Den føles helt stiv når jeg står ud af sengen om morgenen og min læge, den idiot, siger bare at jeg skal dyrke mere motion. Som om jeg havde tid til det. Og hvad fanden ved han forøvrigt om hvad der er bedst for mig? Han kender intet til det jeg gennemgår hver evig eneste dag.

Eller er det?

Det er uden tvivl ikke svært at finde noget at være utilfreds med.
Og det kan måske også, i visse tilfælde, være svært at finde noget at være tilfreds med.

Hvis du har været ude for en ulykke og har fået kørt begge ben af, resten af din familie er døde i selv samme ulykke, dit hus er røget på tvang og du ikke kan trække vejret ved egen hjælp og forøvrigt aldrig har fået tegnet en ulykkesforsikring og nu må bo på gaden fordi du ingen indtægt har, ja så er der vel egentlig ret god grund til at være en smule stresset over fremtiden.

Men hos langt størstedelen af os allesammen, er der rigeligt at være positive omkring. Specielt i et land som Danmark, hvor vi er sikret en stor grad af frihed og ikke mindst et anstændigt økonomisk fundament.

Det handler mange gange om at fokusere på nogle af de ting som vi allerede har, i stedet for hele tiden at fokusere på alt det vi endnu ikke har, eller de ting som vi aldrig får mulighed for at få.

Det kan selvfølgelig virke som åbenlys logik, men jeg oplever bare at rigtig mange mennesker har en meget negativ tilgang til tingene og et fokus på det de ikke kan og ikke har fremfor det de rent faktisk har opnået eller har mulighed for.

Værdsæt “selvfølgelighederne” noget mere

Nu er et godt helbred naturligvis ikke en selvfølgelighed, men for de fleste af os gælder det dog, at vi har alle vores lemmer nogenlunde intakte. Joo, jeg vil da gerne skrive under på at ryggen er begyndt at værke lidt til tider og jeg har da også indset at jeg nok ikke kommer tilbage på det niveau jeg var på i starten af tyverne, selvom jeg træner opg spiser sundt. Men igen, jeg har en krop med arme og ben og jeg har alle mine sanser intakte.

Nu skal det ikke forstås som om at man bare fordi man har to arme og to ben, skal rende rundt og være skamfuld hvis man ikke har et positivt sind alle døgnets timer, men hvis du først mister en arm, et ben eller dit syn, så vil du resten af livet leve med en viden om at du burde have værdsat det mere da du rent faktisk havde alle dine lemmer.

En anden “selvfølgelighed” som vi tager for givet her i Danmark er den relativt friske luft.
Prøv at spørge en kineser der bor i Beijing om han vil bytte. Eller om han kunne tænke sig den samme frihed til at ytre sig politisk eller om han ved hvad mindsteløn er.

At der kan argumenteres for, at SU’en i Danmark er for lav, er der ingen tvivl om.
Men hvis vi spørger nogle af de mennesker på billedet herover, om de synes de modtager for lidt fra staten til deres studier, så vil mit bud være at de enten slår en høj latter op eller ser meget forundrede ud. For de får nok ikke det der ligner nogen økonomisk hjælp til deres studier. Og ud over det, så har lige præcis disse mennesker – sammen med ca. 1,4 milliarder andre mennesker på verdensplan, ikke engang adgang til pålidelig elektricitet, så dem af dem, der overhovedet er heldige nok til at have muligheden for at kunne studere er nødsaget til at klare dagens lektier i gadelampernes skær.

Nu skal det ikke blive sådan et “du må ikke gå rundt og være ked af det får du har det bedre end mange andre mennesker i verden” indlæg.
Vi har alle sammen – på trods af ytringsfrihed og “veldfærdsfryns” – noget vi går og slås med i vores liv og som optager os, dræner os for energi og giver os et mere negativt syn på tilværelsen til tider.

Men der er faktisk som regel altid noget godt vi kan fokusere på i mindre gode tider og jeg har personligt løftet mit eget mindset betydeligt ved at ændre mit personlige fokus fra det mere negative og det jeg ikke rigtig har mulighed for at præge, til de ting som jeg allerede har og ikke mindst, som jeg har en mulighed for at gøre noget ved i mit liv.

Ud over det, så bunder mange af de bekymringer som er beskrevet i starten af indlægget også i personlige værdier.
Hvis vi flytter fokus en smule fra det materielle til det mere nære – sætter mere pris på de muligheder vi har for at være sammen med andre mennesker og giver os selv “lov” til at nyde ting der ikke nødvendigvis koster noget og rent faktisk giver os langt mere i længden, så tror jeg også at meget af det negative som vi oplever i vores liv forsvinder eller i hvert fald bliver reduceret.

Emneord:  lykke  personlig udvikling  værdier

 

Føler du dig stresset?

Jeg er uddannet stresscoach og tilbyder professionel stresscoaching til dig, der gerne vil bekæmpe din stress og blive stressfri igen.

Når stressen sætter ind i begyndelsen, skal der ikke nødvendigvis ret meget til for at stoppe den igen. Men stress bør tages alvorligt og du bør handle på det, hvis du går og føler dig stresset og mismodig.

Med stress coaching kan vi stoppe op og skabe det nødvendige overblik, der gør at du får kigget på dig selv og de ting, der skaber stress i dit liv.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Stress

Forskellige symptomer på stress

Hvorfor får nogen stress?

Hvad er stress egentlig for en størrelse?

(Video) Brug tid i naturen hvis du føler dig stresset

Stress er en sand dræber

Er motion usundt når man har stress?