De to tankemønstre der kan ende med at pacificere dig

Du kan være nok så velmenende og ambitiøs omkring dig selv og dine personlige mål, men hvis du ikke er opmærksom på hvordan dine tankemønstre er omkring netop det med at sætte dig mål, så risikerer du at ende mere passiv og mindre produktiv end hvis du slet ikke havde nogle mål og drømme.

Der er specielt to måder at tænke på, der er skadelige for din personlige udvikling og som kan stå i vejen for at du kommer i mål med de ting du ønsker dig her i livet.

“Når… så…” tankegangen

“Når… Så…” tankegangen er en tankegang, hvor du afventer at noget skal ske for at du kan opnå noget andet. Når du benytter “når….. så…..” tankegang sætter du dig selv i venteposition og understøtter en overbevisning om, at din lykke og tilfredshed, eller dine resultater, bliver skabt af eksterne faktorer udenfor dig selv ved at noget givent hænder dig.
Der kan også være tale om at du venter på at du selv får gjort noget, der skal bane vejen for noget andet.

Eksempler på denne form for tankegang kunne være:

  • Når jeg finder en kæreste så bliver jeg for alvor lykkelig.
  • Når jeg vinder den store jackpot så forsvinder alle mine bekymringer.
  • Når jeg først har tabt mig 10 kilo så bliver jeg mere selvsikker.
  • Når jeg først finder mig et andet og mere udfordrende job, så får jeg et mere indholdsrigt liv og bliver mere tilfreds med mig selv.

Den følelse af glæde og tilfredshed som du søger med denne tankegang skal under alle omstændigheder komme indefra dig selv i første omgang. Det betyder jo ikke at du ikke må være vildt glad hvis du finder en dejlig kæreste eller vinder en masse penge, men der er en fare for, at du, hvis du fokuserer for meget på det du ikke har og gerne vil have, glemmer at værdsætte det du allerede har og der hvor du er lige nu. Og i sidste ende ikke kommer i gang med de ting du gerne vil fordi du sætter dig selv i venteposition.

“En dag vil jeg…” tankegangen

“En dag vil jeg…” tankegangen får dig ligeledes til at agere passivt.

Du kan naturligvis ikke få alt til at ske på én gang og det er selvfølgelig helt legitimt at prioritere de daglige pligter og gøremål, før dine mål og drømme for fremtiden. Og i stedet planlægge ting som du ønsker at gøre på et senere tidspunkt.
Problemet opstår når du hele tiden vælger at udskyde de ting du ved vil være gode for dig og som vil hjælpe dig fremad.

Der er visse ting som du drømmer om. En dag vil du måske sætte dig ned og skrive en børnebog, eller en dag vil du forlade det job som du hader og finde drømmejobbet.
Måske ønsker du at starte på dit vægttab eller du vil en dag stoppe med at ryge.

Det lyder jo super fedt med en masse ambitioner, men hvis det bliver ved “en dag vil jeg…”, så er der en fare for at du aldrig kommer i gang.
Og livet går som bekendt rimeligt hurtigt – det føles i hvert fald sådan jo ældre vi bliver. Så det bedste er at du forsøger at fralægge dig det mindset hvor du udskyder tingene og lever i en illusion om at det hele nok skal gå. Og begynder at sige “i dag vil jeg…” i stedet for.

Handling skaber forandring

Når du begynder at tage et aktivt ansvar for dit liv nu og her, vil du med det samme mærke en glæde og en tilfredshed, der til hver en tid matcher den tilfredshed du før følte ved at forestille dig alle de mange ting du en dag ville gøre for dig selv for at blive mere tilfreds.
Du vil mærke, at du for det første får mere energi og livsglæde og lærer noget nyt. Og for det andet får du både mere selvtillid, et øget selvværd og ikke mindst rykker det dig en lille smule tættere på det sted du gerne vil være.

En plan uden handling er ret beset bare en tanke. Først når du handler på noget – stort som småt – vil der ske en egentlig forandring, der vil føre dig tættere på det liv du ønsker og den person du drømmer om at være.

Emneord:  lykke  målopnåelse  mindset  succes  vaner

 

Savner du noget ekstra motivation?

Er du motiveret? Og hvad giver dig motivation? Personlig coaching kan hjælpe med at skabe indre motivation så du holder dig motiveret og når dine målsætninger.

Når vi snakker motivation er der specielt to ting der er interessante. Først er det hvad du er motiveret for. Men at vide hvad du er motiveret for er sjældent nok til at skabe den motivation, der skal holde dig til ilden hele vejen. Når du har fundet ud af hvad du er motiveret for at opnå er det derfor vigtigt at finde ud af hvorfor du er motiveret for at opnå netop dette.

Kontakt mig og lad mig hjælpe dig med at finde din motivation.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Motivation

(Video) Sådan skaber du motivation der holder

(video) Lad ikke andre menneskers begrænsende overbevisninger komme i vejen for dig

(Video) Fokuser på din egen fremgang og ikke så meget på andre

Drop perfektionismen

Er du afhængig af det hurtige fix?

Dine valg i dag definerer dit fremtidige jeg