Din omgangskreds bestemmer din grad af succes

Omgiv dig med mennesker, der ønsker succes så i kan trække hinanden fremad og få endnu mere succes sammen.Har du nogensinde tænkt over hvor dine personlige værdier og dit syn på verden stammer fra?

Det er en kendsgerning, at vi mennesker er som svampe. Vi bruger en stor del af vores liv på at suge til os fra vores omgivelser og vores verdensbillede og de ting vi vægter højt, stammer i høj grad fra de input vi fodres med.

Vi bliver berørt af ting vi oplever igennem TV og andre medier. Men meget af det der ligger til grund for hvordan vi opfører os- og den måde vi tænker som mennesker, skabes ud fra de relationer vi har med andre mennesker.

Der findes et citat af den amerikanske forfatter, Jim Rohn, der lyder, “You are the average of the five people you spend the most time with”. Altså, at vi er gennemsnittet af de fem mennesker vi omgås mest.

For uanset hvor meget vi gerne vil tro at vi er som vi er og at vi er 100% selvstændige individer, der har fuld kontrol over vores adfærd og vores tanker og holdninger. Så er vi meget påvirkelige overfor udefrakommende input og stimuli.

Identiteten skabes igennem relationer

Hvorfor er det egentligt vigtigt?
Det er det fordi, at de meninger og holdninger vi bliver eksponeret for igennem vores relationer, er med til at danne os som mennesker og dermed også er med til at bestemme hvordan vi tackler vores udfordringer i livet.

Du kan have nok så mange gode intentioner om at du vil udrette noget bestemt i dit liv. Men faktum er, at hvis du omgiver dig med de forkerte mennesker, der ikke har de samme ambitioner, mål og drømme som dig selv, så kan du være ret sikker på, at de vil være med til at bremse din egen udvikling og i værste fald trække dig med sig ned.

Nu skal det ikke forstås som et spørgsmål om hvorvidt der er gode eller dårlige mennesker, men snarere som et spørgsmål om hvorvidt der er mennesker, der tjener et godt formål i dit liv. Og ligeledes om, at der findes mennesker, der tjener et mindre godt eller et mere skadeligt formål i dit liv.

Og det skal heller nødvendigvis opfattes som om, at du skal udelukke bestemte mennesker fra dit liv, hvis du ellers synes at de ikke kan undværes. Men det er vigtigt at være bevidst omkring hvad forskellige mennesker bidrager med for at gøre netop dit liv, mere værd at leve.

Om de er med til at hjælpe dig på din egen rejse i livet og bidrager til at underbygge din egen opfattelse af hvordan du gerne vil opleve verden omkring dig og altså er med til at gøre dig stærkere. Eller om de bidrager med det modsatte og i værste fald får dig til at føle, at du ikke er god nok, som med tiden gør at du risikerer at miste selvværd og ikke mindst, ikke får det ud af livet som du ønsker.

Tilbring mest tid sammen med dem der ønsker succes

Det kræver mod at bryde med venner og bekendte for at gøre plads til nye bekendtskaber. Og der er ikke nogen der siger at du nødvendigvis behøver at bryde med nogen.
Men hvis du ønsker at gøre plads til nye bekendtskaber, der tjener det formål at løfte dig som menneske og som bidrager til at du får nemmere ved at komme ind på den vej som du inderst inde gerne vil være på, så bliver du nødt til at prioritere anderledes.

For hvis du eksempelvis har et idealbillede af dig selv som en person, der lever sundt og går op i sin krop og udseende. Men hovedsageligt omgås folk, der ikke skænker dette en tanke og som lever direkte usundt og måske endda håner folk der har dette som en prioritet. Så er det meget opad bakke at skulle skille sig ud og fortælle at du netop har betalt for et halvt års fitness og nu vil skære kraftigt ned på junkfood og druk for at hellige dig en sundere livsstil.

Det kan da også tænkes at du har en bekendt, der inderst inde har det samme ønske og som indvilliger i at starte op til fitness sammen med dig. Så har du en allieret.
Men hvis personen på den anden side kort efter finder på et hav af dårlige undskyldninger og kommer med gode argumenter for hvorfor i lige bør tage den med ro og tage en tur på McDonalds, så er der nok ikke basis for et længerevarende samarbejde omkring dette projekt.

Ideelt set, så bør du finde nye venner og bekendte, der er med til at tjene dine formål.
Jeg vil som sagt ikke sidde her og sige at alle de andre skal fyres på gråt papir, men hvis du har begrænset tid til din rådighed, som størstedelen af mennesker har, så bliver du i hvert fald nødt til at prioritere din tid så du får lavet luft i tidsplanen til at der bliver mulighed for at være sammen med mennesker der inspirerer dig til at opnå det du gerne vil.

Hvis du er et menneske, der ønsker at tænke positivt og ellers har et positivt syn på verden. Men samtidig omgås mennesker, der er meget negativt ladede og hele tiden har travlt med at kritisere – dig og hinanden, eller alle andre – så er risikoen for at dit liv bliver mere negativt ladet også det større.

Ligesom det modsatte er tilfældet, hvis du omgås med mere positive mennesker, der ser muligheder i stedet for forhindringer og udstråler at verden er et godt sted at være.
Og vi ved jo godt hvordan en positiv indstilling har en ligeledes positiv virkning på netop succes.

Omgiv dig med mennesker, der allerede er på det spor du ønsker at være, så i kan trække hinanden i stedet for at du skal være den der trækker.

“You are the average of the five people you spend the most time with” – Jim Rohn

Emneord:  selvværd  succes

 

Succes kommer igennem handling og positive vaner

Succes kommer igennem handling og positive vaner. Hvis du vil opnå succes må du finde frem til hvad der gør dig mindre succesfuld og ændre disse vaner til positive vaner, der skaber succes.

Succes synes at være forbundet med det at handle. Succesfulde mennesker bevæger sig i den retning som de ønsker. De fejler, men de giver ikke op. Vi er hvad vi gør mest. Det at mestre noget er ikke en medfødt gave, men en egenskab der opnås igennem vaner.

Med coaching vil det være muligt at finde frem til de vaner og mønstre, der holder dig tilbage. Og finde frem til nye vaner, der kan få dig fremad i livet og give dig succes.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Succes

Hvad det vil sige at være den bedste version af sig selv

(Video) Er du bange for at få succes?

(Video) Konkrete tips til et stærkt livsfundament

Find din egen vej i dit eget tempo

(Video) Tænk som en vinder