Du skal gøre hvad jeg siger og ikke hvad jeg gør

Har du svært ved at forlade din egen komfortzone og springe ud i nye eventyr?Har du taget dig selv i at sige ovennævnte sætning til dine børn, velvidende at du selv render rundt med en masse laster og er et direkte dårligt forbillede for dine børn på rigtig mange områder?

Sidder du fast i dårlige vaner og et begrænset selvværd, men håber at dine børn skal vokse op og blive mentalt sunde og kompetente i livets kunst?

Har du svært ved at forlade din egen komfortzone og springe ud i nye eventyr?

Jeg har faktisk hørt forældre benytte ovennævnte sætning flere gange og det har ikke nødvendigvis været forældre, der selv har vist vejen indenfor mange af de områder som de har prædiket om.

Disse mennesker har haft en opfattelse af, at hvis de bare gav udtryk for hvad de forventede af deres børn, så var deres egne præstationer og attitude til livet mindre væsentlig.

Børn er tvunget til at ville det?

Børn er på mange måder mere åbne for at lære. Fordi de er nødt til det for at udvikle sig.
Fra den første dag vi er født, bliver der stillet krav og sat forventninger til os om at vi skal kunne dit og dat på forskellige tidspunkter og udviklingstrin og hvis det ikke allerede er det, så bliver det hurtigt en indgroet egenskab at vi er nysgerrige og pågående overfor verden omkring os så vi kan dygtiggøre os og følge med forventningerne.

De fleste børn udviser en stædighed hvis der er noget de rigtig gerne vil kunne.
Jeg tror personligt, at denne stædighed er begrundelsen for at børn meget hurtigt kan sætte sig ind i nye områder, lære nye sprog og ikke mindst, overkommer store fysiske forhindringer på deres rejse. Rejsen imod voksenlivet, hvor det bliver mere acceptabelt at sige nej tak, det er ikke noget for mig eller det har jeg slet ikke tålmodighed eller motivation til.

Trygheden i komfortzonen

Vi bliver langsomt mere magelige og slår os mange gange til tåls med det vi ved og kan.
Der er selvfølgelig også andre faktorer der spiller ind såsom travlhed og mere ansvar, men jeg tror at meget af forklaringen kan findes i at vi voksne har sværere ved at bevæge os ud af vores komfort zone og satse lidt mere af os selv.

Oven i det, så tror jeg også at vi voksne i mange tilfælde ser enhver udfordring der skal overvindes som en pligt der skal overstås. Dette er med til at gøre at vi hurtigere dropper ideen når det bliver en smule hårdt eller besværligt. Vi har måske mistet den barnlige glæde ved legen?

Nu er det ikke fordi at det skal forstås som om at alle voksne mennesker bare skal kaste sig ud i at lave “tailwhip” ud over et “fly out” på løbehjulet. Jeg skal i hvert fald ikke selv have noget klinket der.

Vi har jo logisk nok ikke helt den samme elastisitet og fysik som vi havde tidligere, men et er sikkert; jeg mener faktisk at vi som voksne kan lære meget af at observere vores børns udvikling.

For kan vi bare optage en brøkdel af det gåpåmod og den vilje de lægger for dagen, så tror jeg vi kan sætte os selv op til meget mere og så får vi en langt større chance for at få succes med vores egne personlig mål i livet.

Så næste gang du er lige ved at tage dig i at sige ovennævnte sætning – eller noget der ligner – så tænk en ekstra gang over, om det ikke er din tur til at gøre som dit barn GØR og ikke dit barn der skal gøre som du SIGER.

Emneord:  komfortzone  målsætning  selvbilleder

 

Ønsker du mere personlig udvikling?

Målet med coaching er at hjælpe dig til at blive klogere på dig selv. Coachingen fokuserer på at øge din selvindsigt igennem refleksion og handling og målet er personlig vækst og udvikling.

Er der områder i dit liv hvor du ønsker at forbedre dig selv, og er du klar over, at det kræver arbejde at udvikle sig som menneske. Så er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig.

Jeg tilbyder professionel personlig coaching i Køge-området, til dig der ønsker mere selvindsigt og afklaring, mere selvtillid og bedre selvværd, motivation, mindre stress og positiv forandring.
Kontakt mig og hør nærmere om, hvad jeg kan hjælpe netop dig med.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Personlig udvikling

(Video) Invester i dig selv på alle livsområder

Når reality-tv bliver til virkelighed

Gør religion os til bedre mennesker?

Den intelligente zombies tidsalder

Ting der suger energi og som vi bliver gladere af at give afkald på

Femten provokerende spørgsmål der kan udfordre din livsopfattelse