Du skriver selv din historie – sørg for at den bliver opløftende og positiv

Din hjerne er den ideelle sparringspartner. Den gør præcis hvad den får besked på. Og hvis den bliver fodret med en historie om, at du er sløv, dum, ugidelig eller grim. Eller at du er mindre værd og dermed er nødt til at tale andre efter munden, eller på anden måde please dem for at blive accepteret.

Så vil den gøre alt for at bekræfte dig i den historie, uden det mindste brok.

Men de historier vi fortæller os selv om os selv. Er desværre med til at skabe den virkelighed, som vi lever i.

Historik i forhold til historie

Der er heldigvis noget vi selv kan gøre for at skrive en eventuel ny historie om os selv.
For der er nemlig en forskel på din historie, og så din egentlige historik. Og du behøver ikke at lade dig definere af din historik.

Din historik, er det der rent objektivt er sket dig og de handlinger som du har foretaget. Det er altså de ting, som man ikke umiddelbart kan gå ind og betvivle.

Din historie har størst indflydelse på dit liv

Selvfølgelig kan man argumentere for, at din historik har haft en indflydelse på din retning i livet indtil nu.
Men din historie, altså det som du selv har fået ud af din historik. Og altså den historie som du fortæller dig selv – om dig selv. Er i mindst lige så høj grad med til at bestemme hvordan du vælger at opfatte dig selv, og dermed de valg du har truffet og ikke mindst, vil træffe i fremtiden.

Grunden til at det er vigtigt at differentiere imellem de to begreber er den, at vi, hvis vi er klar over at det er sådan det hænger sammen, har mulighed for, at gå ind og påvirke vores historie om os selv.
Det handler om at gå ind og udfordre nogle af de overbevisninger, som vi har af os selv, og som er baseret på vores personlige historik.

Du kan skrive en ny historie

Hvis du med andre ord aktivt går ind og forsøger at skrive en ny fortælling om dig selv, der er mere opløftende og positiv, så får du i langt større grad mulighed for at skabe dig et liv der er tilsvarende opløftende og positivt.

Det behøver ikke at betyde at du skal se helt bort fra din historik. Du kan jo stadig bruge den til at forstå dig selv og baggrunden for dine tidligere valg, ligesom du kan benytte den til at få en forståelse af, hvorfor du er som du er og hvorfor du er det sted i dit liv som du er lige nu.

Men nøgleordet når vi snakker historik er selvaccept. Altså, at du ikke slår dig selv oven i hovedet over eventuelle fejltagelser fra fortiden. Og i stedet bliver bedre til at omfavne dig selv som et helt menneske, der logisk nok har fejlet, og måske, har nogle mangler.

Og så er det ellers, at du begynder at anskue dig selv på en mere positiv måde og samtidig, forsøger at skabe din nye historie med handlinger der underbygger den historie du gerne vil have skal være din nye historie.

Når du nu er opmærksom på forskellen på historie og historik, så vil du med andre ord få chancen for, i større grad, at begynde at agere i livet, fremfor at reagere på omstændigheder i dit liv.
Og du får som forfatter, samtidig mulighed for, at skrive din helt egen positive fortælling om dig selv og det liv som du ønsker at leve fremover.

Emneord:  begrænsende overbevisninger  coaching  fokus  indsigt  komfortzone  livsledelse  lykke  motivation  selvbilleder  selvindsigt  selvtillid  selvværd  vaner

 

Ønsker du bedre selvværd og mere selvtillid?

Personligt coaching-forløb til behandling af lavt selvværd og dårlig selvtillid. Sammen med en personlig coach får du mulighed for at arbejde med dig selv og dit selvværd igennem øvelser og udfordringer så du ender med at få en langt bedre selvtillid og tro på dig selv.

Mangler du lige det sidste mod til at turde tale i større forsamlinger? Eller har du svært ved at sige hvad du virkeligt mener? Måske har du svært ved at sige fra og mangler fokus på dine egne behov.

Hvis du har dårligt selvværd eller en ringe selvtillid, så er du i fare for at leve et meget begrænset liv.
Kontakt mig så jeg kan hjælpe dig med at få en større selvtillid og et bedre selvværd så du kan leve det liv som du fortjener. Et liv på DINE præmisser.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Selvtillid og selvværd

(Video) 7 tips til opbygning af et stærkt selvværd

Din identitet er ikke andet end din evaluering af de handlinger du foretager dig

Er du flink eller rar?

(Video) Træd ind i din vækstzone fremfor at forlade din komfortzone

(Video) Glem alt om selvværd og fokuser på mere selvrespekt

Selvtillid er en færdighed og kan derfor optrænes