Formlen på henholdsvis lykke og mismod

Lykke kommer når du lever ud fra dine indre værdier og igennem positive vaner. Mismod på den anden side, kommer hvis du ikke har fokus på det der virkeligt betyder noget for dig.Ifølge NLP-guruen Anthony Robbins er det gennemgående for at kunne føle sig lykkelig for ethvert menneske, at der skal kunne føles en fremgang i livet.

Lykke handler altså ikke så meget om hvor man står på nuværende tidspunkt, men at det opleves at man vokser som menneske hele tiden og har en følelse af at bevæge sig fremad i livet.

Modsat er stilstand i de fleste tilfælde noget der skaber utilfredshed og mismod. Og med tiden, sorg.

Vi har alle sammen et “blue print” – en drejebog eller et manuskript – over hvordan vores liv optimalt set skal udarte sig, der er forfattet af os selv, men dannet ud fra sociale og samfundsmæssige påvirkninger.

Formlen for lykke er at du møder dine egne forventninger til hvordan dit liv skal være.
Det er altså i princippet ret ligegyldigt hvordan du lever, så længe det er i overenstemmelse med det billede du har af det ideelle liv.

Hvis vi lever over vores forventninger – eksempelvis hvis vi klarer os langt bedre på arbejdsmarkedet (og det primært er det at skabe en karriere der er vigtigt for vores selvbillede) – end vi oprindeligt har forventet, skaber det kun en større grad af tilfredshed og lykke.

Formlen for utilfredshed/ mistrivsel er modsat, når vi ikke lever op til vores egne forventninger eller lever et liv, der går direkte imod vores drejebog og det selvbillede vi har skabt.

Eksempler på dette kunne være at man har en opfattelse af et ægteskab som intimt og nært med lighed og gensidig respekt, men gang på gang oplever sig selv i et ægteskab, hvor der er kulde og afstand.

Eller hvis man har et billede af at succes er lig med at klatre til tops på karrierestigen, men finder sig selv låst fast og ikke magter at optage jagten på mulighederne og dermed affinder sig med tingenes tilstand.

Kend dine værdier og bliv mere lykkelig

Det overordnede budskab er, at hvis vi bliver klogere på hvad der rent faktisk er vigtigt for netop os selv – identificerer vores inderste værdier – og fokuserer på disse ting, så bliver vi mere lykkelige.
Og hvis vi modsat identificerer de ting som vi er mindre tilfredse med og som i mange tilfælde er med til at gøre os mismodige, så har vi bedre mulighed for rent faktisk at ændre på tingene – og blive mere lykkelige.

I stedet for at se vores situation som en helhed og dermed drage en overordnet konklusion om hvorvidt vi er lykkelige eller ulykkelige i vores liv, så er det altså en måde at anskue tingene lidt mere opdelt og dermed danne sig et bedre overblik over hvor der i givet fald skal justeres for at opnå det vi alle sammen er interesserede i, nemlig at være lykkelige.
For der er sjældent tale om at vi er generelt ulykkelige, men snarere at vi er utilfredse med enkelte dele af vores liv.

I sidste ende handler det om at blive klogere på sine indre værdier og forsøge at skabe sit liv omkring disse.
Hvis vi på den anden side står i en situation, hvor det at leve et liv ud fra vores oprindelige ”blueprint” – det kunne eksempelvis være i et tilfælde hvor vores selvbillede siger at vi skal være i topform og gerne professionel fodboldspiller, men hvor vi har fået amputeret begge ben – Så er opgaven at få ændret på dette “blueprint” og dermed skrive en ny historie, hvor vi lægger vægt på et liv ud fra andre værdier.

For i sidste ende er det vigtige ikke om du opnår at blive professionel fodboldspiller, men at du opnår et liv der afspejler dit eget billede af hvordan du ønsker at leve. Og altså føler dig lykkelig.
Og hvis du adskiller tingene i dit liv, så er det selvfølgelig ærgeligt at drømmen om at blive professionel ikke bliver indfriet, men der er forhåbentlig så mange andre positive ting du kan fokusere på og som stadig kan være med til at gøre dig glad.

Integritet giver en større grad af lykke

Nøgleordet i denne sammenhæng er integritet. Altså, at vi siger hvad vi tænker og føler og gør hvad vi siger.
Der skal være en rød tråd hele vejen.
Det kan ikke nytte noget at vi inderst inde har en holdning til noget, men at vi gør det modsatte for enten at glæde andre eller springe over hvor gærdet er lavest.

Din drejebog for hvordan du skal leve og være som person har rigtig stor magt over dig på den måde at den i sidste ende dikterer din følelse af lykke.

Har du foreksempel en klar holdning til at det er forkert at stjæle og giver udtryk for hvor meget du ser ned på dem der laver indbrud, men aftager du alligevel en billig dvd-maskine hvis der kan spares et par tusinde kroner?

Eller magter du ikke at holde formen og forsøge at leve sundt selvom det inderst inde er én af dine mærkesager?

Eller arbejder du 70 timer om ugen på trods af at du rent faktisk inderst inde prioriterer familielivet som noget af det højeste? Eller omvendt, har du taget et lavere lønnet job for at kunne tilbringe mere tid sammen med familien – fordi din ægtefælle har bedt dig om det, selvom du hellere ville gå efter direktørstolen i Nordea?

Ingen af tingene er i sig selv forkerte når vi snakker lykke. Det der i sidste ende er vigtigt, er at vi lever som vi forventer et godt liv skal være og som den person der er hovedperson i vores eget lille manuskript.

Hvis det er gennemgående at man har en opfattelse af hvordan livet skal leves men gør det modsatte, så er der i hvert fald ifølge Anthony Robbins basis for at tage tingene op til overvejelse.

“Realize that if you have time to whine and complain about something then you have time to do something about it.” – Anthony D’Angelo

“There are no facts, only interpretations.” – Friedrich Nietzsche

Emneord:  fokus  lykke  mindset  tony robbins

 

Lykken er der hvor du møder dine egne forventninger

Lykke er et ret diffust fænomen. For hvornår føler vi lykke og er virkeligt lykkelige? Et lykkeligt liv er et liv hvor du lever ud fra dine egne forventninger til dig selv og dine inderste værdier.

Det er altså i princippet ret ligegyldigt hvordan du lever, så længe det er i overenstemmelse med det billede du har af det ideelle liv.

Din drejebog for hvordan du skal leve og være som person har rigtig stor magt over dig på den måde at den i sidste ende dikterer din tilfredshed med dig selv og dit liv.

Hvis du går rundt og føler dig ulykkelig eller mindre tilfreds, så kan personlig coaching måske være en mulighed for at finde frem til din lykke.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Lykke

(Video) Din fremgang bliver ofte modtaget med skepsis af andre

Lykke er når du føler du slår til som menneske

Hvorfor du ikke skal ønske dig alting med det samme

Reframing – kan du finde en positiv vinkel?

Lykken følger den lykkelige

Vi søger lykken hvor vi mistede den