Hvad du skal gøre når du møder modgang

water-forceDet kan være fristende at pakke sig sammen og gemme sig væk under dynen, når tingene ikke lige går som vi håber.
Vi kan være nok så dygtige til at planlægge vores liv, men der opstår ofte situationer, som vi ikke selv er direkte herre over udfaldet af.

Men der er som regel mere end én ting som rører sig i vores liv og som vi stræber efter at opnå.
Og i situationer, hvor vi møder modgang på ét eller flere områder, er der som regel stadig områder som vi har en mulighed for at præge og dermed flytte os selv fremad på.

Et tænkt eksempel kunne være, at du står og søger nyt job, men modtager afslag efter afslag på dine ansøgninger.
I en sådan situation kan du måske være tilbøjelig til at begynde at miste troen på dine faglige evner, hvis der ikke sker en form for fremgang og du kommer til jobsamtale.
Dette kan efterhånden forplante sig yderligere i dit liv, hvor du mister mere og mere af din selvtillid og måske, din selvrespekt.

I en situation som denne, er det vigtigt, at du vælger at fokusere på noget andet også. Noget hvor du rent faktisk selv kan flytte dig fremad mod et mål.
Hvis du har en ambition om at komme i bedre form og træner regelmæssigt, så er det måske her du skal lægge lidt ekstra kræfter.
Ikke dermed sagt, at der ikke stadig skal være fokus på målet om at finde job, men hvis dette er det eneste fokus og du med tiden begynder at føle at du kører mere og mere fast, så kan sejre på andre områder hjælpe dig med at bevare troen på dig selv og være med til at du holder dit drive og din selvtillid oppe.
Og så er motion jo kendt for at være sundt.

I en situation, hvor det måske er selve træningen, der sættes tilbage grundet en skade, er motion måske ikke en mulighed.
Men også her vil der højst sandsynligt være et område, hvor du kan lægge lidt ekstra kræfter og forbedre dig i forhold til opnåelse af et mål for dig selv og din fremtid.
Her kunne det omvendt være at bruge mere tid på at få læst de bøger, der har stået og støvet til på den øverste hylde og som du har haft planer om at læse i evigheder. Eller at tage kontakten op med gamle venner som du ikke har haft tid til at ringe til længe.

Lad dig ikke slå ud af modgang. Men fokuser i stedet på områder hvor du har mulighed for at gøre en forskel i dit liv og dermed har mulighed for at få en følelse af, at du er i bevægelse og er herre i eget hus. Den værste følelse du kan have når du i forvejen føler at du har modgang, er følelsen af at du er gået helt i stå eller ligefrem er gået tilbage. Det er derfor vigtigt, at du giver dig selv muligheden for såkaldt momentum, altså fremgang på et eller flere områder, der vil give overskud og motivation til at arbejde videre med andre områder og holde dig i gang.

Mange små sejre er med til at danne grundlaget for den store og de er allesammen med til at give dig en større følelse af kontrol i dit liv.

Emneord:  motivation  selvtillid  selvværd

 

Savner du noget ekstra motivation?

Er du motiveret? Og hvad giver dig motivation? Personlig coaching kan hjælpe med at skabe indre motivation så du holder dig motiveret og når dine målsætninger.

Når vi snakker motivation er der specielt to ting der er interessante. Først er det hvad du er motiveret for. Men at vide hvad du er motiveret for er sjældent nok til at skabe den motivation, der skal holde dig til ilden hele vejen. Når du har fundet ud af hvad du er motiveret for at opnå er det derfor vigtigt at finde ud af hvorfor du er motiveret for at opnå netop dette.

Kontakt mig og lad mig hjælpe dig med at finde din motivation.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Motivation

(Video) Sådan skaber du motivation der holder

(video) Lad ikke andre menneskers begrænsende overbevisninger komme i vejen for dig

(Video) Fokuser på din egen fremgang og ikke så meget på andre

De to tankemønstre der kan ende med at pacificere dig

Drop perfektionismen

Er du afhængig af det hurtige fix?