Hvorfor du ikke skal ønske dig alting med det samme

Mange af de ting som gør vores liv lettere og som vi efterhånden tager for givet, er rigtig gode. Men de ser også ud til at komme med en slagside.Vi lever i en verden, hvor vi har adgang til stort set alting – med det samme.

Med et tryk på en knap har vi adgang til et nærmest uendeligt udvalg af underholdning.

Med et swipe til højre på mobilen, får vi adgang til sex og måske, kærlighed. Næsten med det samme.

Vi har selvbruner så vi kan fremstå som sunde og aktive udendørsmennesker, uden at være det.

Og vi har produkter, der sætter tempoet på vores fedtforbrænding og muskelvækst op, til topfarten på en formel-1 racer.

Ud over ovennævnte, som kun er en dråbe i havet af alle de muligheder et moderne forbrugersamfund stiller til rådighed for os. Har vi, så let som at knipse i fingrene, adgang til en palette af fast food. Som igen er med til at gøre, at vi aldrig behøver at arbejde for noget.

Og som tilmed, hvis det ikke indtages i yderst moderate mængder, er med til at gøre os mere ugidelige, dovne og mismodige.

Vi mister evnen til at udsætte vores umiddelbare behov

Mange af de ting som gør vores liv lettere og som vi efterhånden tager for givet, er rigtig gode. Men de ser også ud til at komme med en slagside.

For i takt med at alting bliver nemmere for os bliver vi indoktrineret til, at vi ikke behøver at yde særlig meget for noget.
Og vi bliver samtidigt programmeret til at ville have alting med det samme.

Vi mister evnen til at udsætte vores umiddelbare behov. Og vi bliver dårligere til at opstille planer for vores liv. Og til at eksekvere mere langsigtede mål og løsninger, der ville være bedre for os på den lange bane.

Tålmodighed er nøglen til succes

Tålmodighed er nøglen til succes. Og er det modsatte af “lige nu” og “med det samme”.

I takt med at vi bliver mere og mere forvente. Bliver vi også mere dovne. Og mindre tålmodige og, for mange menneskers vedkommende, mere apatiske.

Vi lærer nemlig i langt mindre grad dyden i at arbejde for noget som vi ønsker os.
Kan vi ikke få det med det samme. Opgiver vi hurtigt i vores bestræbelser. Eller magter simpelthen slet ikke at gå i gang.

Skulle vi på den anden side lykkes med noget, som vi har opnået igennem et hurtigt køb. Så viser en del forskning, at vi lynhurtigt mister glæden ved det.
Der er simpelhen ikke den samme sejrsrus og glæde ved at få det man ønsker forærende.

Når vi kigger på vores liv på den lange bane, vil der heller ikke været en ret stor personlig vækst.

En stor del af det at komme i mål og opnå noget, er den udvikling som vi gennemgår undervejs.
Det er her vi får testet os selv som mennesker. Og vokser i takt med at vi kommer ud for udfordringer som vi bliver tvunget til at finde løsninger på.

Det er når vi overkommer udfordringer og får en følelse af at vi er kompetente som mennesker, at vi virkeligt får en følelse af at være succesfulde. Og det giver en følelse af lykke.

Hav fokus på selve processen

I stedet for at fokusere på det endelige resultat, når du vil opnå noget, bør du have fokus på selve processen mod dit mål.

Hvis du fra starten har den tankegang, at du bare lige skal nå i mål, så er risikoen for at du på et tidspunkt på vejen mod målet, løber panden mod en mur og simpelhen opgiver.

Hvis du i stedet har fokus på hvad dit arbejde gør ved dig som menneske. Nyder de små sejre på din vej og det, som den målrettede proces er med til at gøre dig til. Ja så bliver det for det første ikke så uoverskueligt og du får også en følelse af, at du hele tiden opnår noget og at vejen mod målet ikke er så lang. Du kommer jo reelt i mål hele tiden.

På den anden side er hurtige og nemme løsninger med til at give et generelt mismod. Det kan være rart at få et eller andet nu og her. Men på sigt risikerer vi at gå rundt med en følelse af, at vi grundlæggende ikke fortjener de ting vi har opnået.

Og når vi samtidigt tager med, at vi ikke får opbygget ressourcer og styrket os selv som mennesker med de kortsigtede valg og løsninger. Og at de nemme løsninger langt fra er de sundeste for os. Ja så giver det bare meget mere mening at anskue vores liv som work in progress. Altså noget vi konstant er i gang med at arbejde på og forsøger at forbedre.

Emneord:  Depression  målopnåelse  målsætning  mindset  personlig udvikling  succes  sundhed

 

Lykken er der hvor du møder dine egne forventninger

Lykke er et ret diffust fænomen. For hvornår føler vi lykke og er virkeligt lykkelige? Et lykkeligt liv er et liv hvor du lever ud fra dine egne forventninger til dig selv og dine inderste værdier.

Det er altså i princippet ret ligegyldigt hvordan du lever, så længe det er i overenstemmelse med det billede du har af det ideelle liv.

Din drejebog for hvordan du skal leve og være som person har rigtig stor magt over dig på den måde at den i sidste ende dikterer din tilfredshed med dig selv og dit liv.

Hvis du går rundt og føler dig ulykkelig eller mindre tilfreds, så kan personlig coaching måske være en mulighed for at finde frem til din lykke.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Lykke

(Video) Din fremgang bliver ofte modtaget med skepsis af andre

Lykke er når du føler du slår til som menneske

Reframing – kan du finde en positiv vinkel?

Lykken følger den lykkelige

Vi søger lykken hvor vi mistede den

Formlen på henholdsvis lykke og mismod