Hvorfor får nogen stress?

Stress opstår når du står i en situation, der gør dig usikker og utryg. Du kan også få stress hvis du føler dig overbebyrdet og du kan blive stresset hvis du går rundt og føler dig mindreværdig og uduelig og går rundt med en følelse af ikke at slå til.Stress opstår når du står i en situation, der gør dig usikker og utryg.

Du kan også få stress hvis du føler dig overbebyrdet og du kan blive stresset hvis du går rundt og føler dig mindreværdig og uduelig og går rundt med en følelse af ikke at slå til.

Man kan overordnet sige, at vores måde at leve på er blevet langt mere uforudsigelig og usikker end den var for nogle generationer siden.

Efter anden verdenskrig er der sket en forandring i vort familiemønster. Der er – generelt – ikke så stor støtte fra vores familie mere.

Der er ligeledes en større usikkerhed for den enkelte i forhold til i hvilken retning vi skal vælge at gå i livet. Hvor det tidligere var givet at jeg skulle være skomager hvis jeg var dreng og havde en far der var skomager, så står vi i dag overfor langt flere valgmuligheder end man gjorde da farfar var dreng.

Det er naturligvis rart med muligheder og retten til at vælge selv, men det kan godt stille os i nogle dilemmaer og være med til at gøre os mere usikre, forvirrede og i sidste ende mere stressede.

Negativ påvirkning fra medierne kan give stress

Vi bliver også udsat for en meget større påvirkning af medier, og reklamer. Både fra aviser, magasiner, radio, TV, og internettet. Om vi vil det eller ej, så bliver vi alle påvirket, og manipuleret hver eneste dag. Selv om vi måske ikke ved det, eller vil indrømme det, så er vores underbevidsthed, meget let påvirkelig.

Vi får plantet en masse negative billeder i vores underbevidsthed, for de fleste af de nyheder vi får er negative.
Reklamer har det også med at påpege mangler i vore liv. De fleste af dem siger jo at du mangler det, og det, for at dit liv kan blive lykkeligt.

Vores hjerne har også en tendens til at ligge mest mærke til de negative begivenheder – sandsynligvis fordi vores underbevidsthed fra naturens side er “sat til” at holde øje med eventuelle trusler. Den kan bare ikke skelne mellem direkte trusler, og så TV, eller billeder i vort eget hoved.
Det er også derfor at visualisering virker. Din underbevidsthed “ser” de billeder du skaber, eller ser som virkelighed, og handler derefter.

For stort fokus på os selv kan udløse stress

Vi lever i en tid hvor selv-realiseringen – altså forfølgelsen af vores egen lykke og realiseringen af vores personlige mål – er på sit højeste.
Det er også en tid, hvor du enten er “med på noderne” eller “ude i kulden”.

Vi har  fået en større opmærksomhed på os selv som enten vindere eller tabere og vi spejler os som aldrig før i andre mennesker og måler vores egen personlige værdi i forhold til andre. Men hvis vi konstant værdisætter os selv i forhold til overfladiske standarder i form af udseende og erhvervsmæssig succes – det vi umiddelbart kan opfatte når vi skæver til andre og mere (på overfladen) succesfulde mennesker, så lægger vi også automatisk ekstra pres på os selv, der kan være med til at gøre os stressede.

En materialistisk tankegang kan give stress

Vi har en meget større fokus på penge, og materielle goder og føler os stressede hvis vi ikke opnår det samme eller mere end andre. Vi ønsker os en masse ting, og denne følelse af, at vi ønsker os (læs = mangler) kan også opfattes som en trussel af vores underbevidsthed. Akkurat som den for tusinder af år siden kunne se en trussel om “mangel” på mad.

Vi har alle fået så mange flere muligheder. Som jeg tidligere nævnte så er det let for os at vælge til, men ofte har vi meget svært ved, samtidig at vælge noget fra, og så kommer der jo pladsproblemer i vores liv, på et eller andet tidspunkt. Du kan heller ikke blive ved med at købe nyt tøj uden at smide noget ud. På eller andet tidspunkt er dine skabe jo fyldte.

Ny teknologi og mindre religion kan stresse os

Udviklingen, blandt andet indenfor teknologien, går hurtigere og hurtigere. Det kan være svært for mange at følge med, og derfor giver det også en frygt for at blive koblet af og dermed en følelse af konstant stress.
Der er mange andre ændringer, som blandt andet mindre, eller ændret fokus på religion. Det har fjernet mange menneskers faste holdepunkter og dermed tryghed i livet.

Emneord:  antidepressiva  begrænsende overbevisninger  Depression  sindslidelser  stress  sygdomme

 

Føler du dig stresset?

Jeg er uddannet stresscoach og tilbyder professionel stresscoaching til dig, der gerne vil bekæmpe din stress og blive stressfri igen.

Når stressen sætter ind i begyndelsen, skal der ikke nødvendigvis ret meget til for at stoppe den igen. Men stress bør tages alvorligt og du bør handle på det, hvis du går og føler dig stresset og mismodig.

Med stress coaching kan vi stoppe op og skabe det nødvendige overblik, der gør at du får kigget på dig selv og de ting, der skaber stress i dit liv.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Stress

Forskellige symptomer på stress

Hvad er stress egentlig for en størrelse?

(Video) Brug tid i naturen hvis du føler dig stresset

Stress er en sand dræber

Er motion usundt når man har stress?

Bliv bedre til at værdsætte det du allerede har