Inspirerende Buddha citater

Buddha er ikke et navn, men en titel. Det betyder Den Oplyste og er tillagt stifteren (Buddha Siddhartha Gautama) af buddhismen, som tog sin begyndelse i Indien for næsten 2.500 år siden.Buddha er ikke et navn, men en titel. Det betyder Den Oplyste og er tillagt stifteren (Buddha Siddhartha Gautama) af buddhismen, som tog sin begyndelse i Indien for næsten 2.500 år siden.

Buddha indså, efter at have levet i total begæropfyldelse de første knapt 30 år af sit liv, og efterfølgende total forsagelse, at et sted midt imellem er den klingende harmoni, den gyldne middelvej.

Der findes i følge Buddha to yderpunkter som man skal holde sig fra da de begge giver karma.

Det ene yderpunkt er, at man hengiver sig til et liv i luksus, et behageligt liv i nydelse. Dette er et lavt liv, uædelt og unyttigt. Det andet yderpunkt er, at man hengiver sig til et liv i selvpinsler. Dette er et bedrøveligt liv, uædelt og uværdigt.

Hvis man kan undgå disse to yderpunkter, og erkende den gyldne middelvej ligesom Buddha, vil den bringe indsigt, som fører til fuld sindsro, til fuldkommen erkendelse og derved til Nirvana.

Vi er resultatet af vores tanker.

Sundhed er den største gave, tilfredshed den største rigdom, troskab det bedste forhold.

Tusind lys kan tændes med ét enkelt lys, og lysets levetid vil ikke forkortes herved. Glæde mindskes aldrig ved at blive delt.

Vejen findes ikke i himlen, Vejen findes i hjertet.

Ligesom en slange afstøder dens ham, må vi afstøde vores fortid igen og igen.

Overvurder ikke, hvad du har modtaget, og misund heller ikke andre. Den som misunder andre opnår ikke ro i sindet.

Vi formes af vores tanker; vi bliver, hvad vi tænker. Når sindet er rent, følger lykken som en skygge, der aldrig forsvinder.

Sindet er alt. Hvad du tænker, bliver du.

Dvæl ikke i fortiden, og drøm ikke om fremtiden, koncentrér sindet om nuet.

At holde kroppen sund er en pligt. Ellers er vi ikke i stand til holde vores sind stærkt og klart.

Det er en mands eget sind, ikke hans fjende eller modstander, der lokker ham på ondskabens veje.

Der er intet så ulydigt som et udisciplineret sind, og der er intet så lydigt som et disciplineret sind.

Det er bedre at erobre dig selv end at vinde tusind kampe. Så er sejren din egen. Den kan ikke tages fra dig, hverken af engle eller dæmoner, himmel eller helvede.

Træn dig selv resolut til at nå fred.

Der findes kun to fejl, man kan begå langs vejen til sandheden; ikke at gå hele vejen, og ikke at starte.

En ærlig og ond ven bør frygtes mere end et vildt bæst; et vildt bæst kan såre din krop, men en ond ven vil såre dit sind.

Du kan gennemsøge hele universet for nogen, der fortjener din kærlighed og omsorg mere end dig selv, men den person findes ikke. Du selv, så meget som alle andre i hele universet, fortjener din kærlighed og omsorg.

Der er intet mere forfærdeligt end tvivlens vane. Tvivl adskiller mennesker. Det er en gift, der tilintetgør venskaber og opbryder behagelige relationer. Det er en torn der irriterer og volder smerte; det er et sværd, der dræber.

At fastholde vrede er som at gribe varmt kul med en intension om at kaste det på en anden person; det er kun dig selv, der bliver forbrændt.

For at kunne nyde et godt helbred, bringe ægte lykke til sin familie, bringe fred til alle, må man først disciplinere og kontrollere sit eget sind. Hvis en mand kontrollerer sit sind, kan han finde vejen til oplysning og al visdom og alle dyder vil komme til ham.

Emneord:  citater  indsigt  kærlighed  livsledelse  lykke  selvledelse  værdier

 

Thomas Nexø

Jeg tilbyder professionel personlig coaching i Køge-området, til dig der ønsker afklaring, mere selvtillid og bedre selvværd, motivation, mindre stress og positiv forandring.

Jeg har en bred interesse indenfor psykologi, filosofi, samfund og personlig udvikling.

Jeg er personlig coach og kan tilbyde dig coaching indenfor en lang række områder.
Om du føler dig stresset og ønsker et overblik og mere energi. Eller om du mangler sparring i forbindelse med at finde frem til dine inderste værdier for at skabe ekstra motivation, så kan jeg hjælpe dig.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Citater

12 motiverende citater

21 stærke citater om livet

Indsigtsfulde og kloge Einstein citater

10 filosofiske og meget motiverende Tony Robbins citater

20 Dalai Lama citater om kærlighed, fred og lykke

20 Jim Rohn citater om succes, livsledelse og personlig udvikling