Kraftfulde spørgsmål der kan sætte dig tilbage på sporet

rette-sporDet er forunderligt som vi mennesker er indrettet til at tilpasse os enhver given situation. Så længe vi får stillet de mest basale fornødenheder til rådighed og vi ikke er overladt helt til os selv, så finder vi hurtigt en grundlæggende tilfredsstillelse der hvor vi er, og slår automatpiloten til.

Det kan være en velsignelse, for det kræver efterfølgende ikke så meget af os og vi lever i de fleste tilfælde udmærkede liv hvor vi er rimeligt glade og tilfredse.

Men det kan også gå hen og blive en forbandelse, for det kan begrænse os i det, at vi ikke automatisk fra tid til anden stopper op og spørger os selv om vi nu virkeligt også er rigtig tilfredse og glade for det liv vi lever.

Har du mistet passionen for dit arbejde og udfører det som en pligt og fordi der skal mad på bordet? Eller er parforholdet gået hen og blevet så meget rutine at det hele kan koges ned til et hurtigt farvelkys og en fælles arbejdsplan?

Vi går mange gange rundt og har en følelse af at noget mangler eller at noget er forkert, uden at kunne sætte en finger på hvad det i virkeligheden er vi mangler, eller hvad det er vi går rundt og føler burde ændres.

Kraftfulde spørgsmål

Det behøver ikke nødvendigvis at være store radikale ændringer der skal til, men for at vi kan blive bevidste omkring de ting vi ønsker ændret, bliver vi nødt til at dykke lidt ned og lave en form for refleksion inden i os selv. Her kan de rette spørgsmål til tider udføre et mindre mirakel og herunder er 10 spørgsmål der, hvis ellers der reflekteres over dem, kan være med til at kaste lidt lys over livet og de ting der er gode eller som kan og bør laves om.

Indenfor coaching benyttes kraftfulde spørgsmål til at skabe fornyet indsigt og selvrefleksion. Herunder er ti kraftfulde spørgsmål der giver lidt at tænke over.

1. Holder jeg fast i noget, der ikke føles godt og som ikke er nødvendigt i mit liv?

En dårlig vane eller en decideret afhængighed, der ikke giver andet end en umiddelbar belønning i nuet, men som på sigt dræner dig mere end den bygger noget konstruktivt op.

2. Er der noget jeg har undgået på grund af frygt?

Måske går du rundt og drømmer om at gøre noget eller at blive til noget bestemt, men slår det hen hver gang du kommer til tanken fordi du har en umiddelbar frygt for at skulle overskride en personlig grænse.

3. Er der en ambition/ drøm som jeg bliver ved med at ignorere, men som bliver ved med at dukke op?

Hvis dette er tilfældet, så er det måske et vink med en vognstang om at du alligevel – fjollet eller ej – bør kigge på mulighederne for at udleve den.

4. Hvad i mit liv bliver forceret?

Vi kommer naturligvis ikke igennem livet uden at presse os selv og yde en ekstra indsats til tider. Men hvis der er noget vi jævnligt skal, som hver gang føles som en uoverskuelig og grænseoverskridende pligt. Ja så er det måske alligevel relevant at kigge på om dette er noget der kan laves om.
Eksempelvis finde et nyt job hvis det nuværende dræner for energi og mentalt overskud.

5. Hvilke færdigheder og talenter bruger jeg ikke?

Ikke at de nødvendigvis behøves at komme i spil, men på den anden side er det jo mange gange når vi laver noget vi er virkeligt gode til at vi føler den største tilfredsstillelse og lykke.

6. Hvad er jeg bange for?

Personligt synes jeg faktisk at dette er et svært spørgsmål. For selvfølgelig er jeg bange for at mine børn skal lide. At der udbryder krig eller jeg bliver overfaldet, men der er mange gange flere ting som vi overordnet frygter og som er med til at holde os tilbage og begrænser os i at springe ud i ting som måske ville kunne udvikle os rent menneskeligt.
Ikke sagt, at det at være angst for højder hænger sammen med at jeg frygter at stille mig op og tale til en forsamling. Men det kunne måske tænkes, at jeg, hvis jeg fik presset mig selv lidt omkring min højdeskræk og fik overvundet noget her, ville blive mere afklaret og frygtløs på andre områder i livet og dermed ville få lettere ved at stille mig op og tale til en forsamling senere.

7. Hvilke bekymringer er jeg indstillet på at slippe?

De fleste af os har nogle og i mange tilfælde går vi rundt og bekymrer os om ting, som vi alligevel ikke har den store indflydelse på. Det er helt fair at planlægge og at være forudseende fordi man vil undgå problemer, men nogle aspekter af livet skal vi lære at blive mere afslappede omkring og bare lade ske.

8. Hvad er jeg opsat på at ændre?

Igen, det kan jo være alt lige fra at arbejde for et sundere helbred til at blive en mere positiv, humoristisk og social person.

9. Hvad kan jeg fjerne eller distancere mig fra i mit liv?

Tilbagevendende negative tanker (jævnføre punkt 7) eller mennesker, der konsekvent bidrager med negative vibrationer til din tilværelse eller som (måske ikke bevidst) trækker dig med ned eller fastholder dig i en tilstand som ikke er optimal for din egen udvikling og for dit liv.

10. Hvad eller hvem giver mig den største glæde og får mig til at føle mig som mit bedste selv?

Dette punkt er mindst lige så vigtigt som det forrige i det vi har mindst lige så meget glæde af at afdække hvem og hvad der giver os mest i livet og får det bedste frem i os, som hvem og hvad der skaber det modsatte i os.

Emneord:  fokus  komfortzone  selvindsigt  spørgsmål  vaner  værdier

 

Ønsker du personlig coaching?

Målet med coaching er at hjælpe dig til at blive klogere på dig selv. Coachingen fokuserer på at øge din selvindsigt igennem refleksion og handling og målet er personlig vækst.

Er der områder i dit liv hvor du ønsker at forbedre dig selv, og er du klar over, at det kræver arbejde at udvikle sig som menneske. Så er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig.

Jeg tilbyder professionel personlig coaching i Køge-området, til dig der ønsker mere selvindsigt og afklaring, mere selvtillid og bedre selvværd, motivation, mindre stress og positiv forandring.
Kontakt mig og hør nærmere om, hvad jeg kan hjælpe netop dig med.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Coaching

Nyhed – Langdistance-coaching

Bestem din retning med coachende spørgsmål

Jeg ønsker resultater, men jeg mangler potentiale

Sådan stiller du dig selv de rigtige spørgsmål

Din tilgang til livet har stor betydning

Provokerende spørgsmål til selvrefleksion