Nøglen til en større glæde er at vælge “skal” fremfor “bør”

just-do-itFor rigtig mange mennesker er størstedelen af de beslutninger der tages i livet, baseret på ting som vi bør gøre.
Eksempelvis, jeg burde holde mig i form. Eller, jeg burde efteruddanne mig så jeg kan oppe mine karrieremuligheder. Eller, jeg burde gøre noget mere for min kæreste og vores parforhold.

Men det er en sikker måde at leve et liv hvor vi ikke er rigtig tilfredse og i flow med de ting vi foretager os. For mange gange gør vi tingene fordi vi føler at det bliver forventet af os og altså for at opfylde vores forpligtelser i forhold til andre eller den kultur vi lever i. Og ikke fordi vi inderst inde føler at det giver rigtig mening for os selv.

Bør eller skal?

Burde er noget vi siger om ting som vi inderst inde godt ved at vi, ja burde, gøre, fordi det vil gøre noget godt for os eller andre i sidste ende. Mens de ting som vi virkelig gerne vil have til at ske, ofte omtales som skal.
Når vi skal noget har vi ikke rigtigt noget andet valg. Og når vi ikke rigtigt har noget andet valg, ja så får vi oftest også gjort det vi sætter os for.
Det er altså ret afgørende for om vi får tingene gjort eller om det bare bliver ved snakken, hvordan vi omtaler/ opstiller en given vision/ opgave/ forpligtelse.

Jeg burde tabe mig er langt mere svagt og uforpligtende end, jeg SKAL tabe mig.
Sidstnævnte opstiller et krav og tvinger os til at begynde en proces – måske giver det endda en større klarhed i forhold til hvorfor vi SKAL tabe os, hvor førstnævnte giver os lidt ro i sjælen og tillader os at forblive i status quo. Vi ved det jo godt, vi skal bare lige tage os sammen til at få startet.
Skal er første skridt i udformningen/ opstillingen af en målsætning. Mens bør som regel mest af alt, bare er en komfortabel måde at lulle os selv i søvn på. Give os lidt ro i sjælen – der er jo styr på det og det skal nok komme på et tidspunkt. Altså en måde hvormed vi køber lidt ekstra tid.

“Skal” gør os mere tilfredse med os selv

Netop fordi vi som mennesker har behov for at føle at vi rykker os – modsat står stille – og er inde i en form for udvikling og vokser og øger vores personlige styrke når vi rent faktisk opnår ting som vi gerne vil og som vi har sat os for. Er det at opstille forpligtende målsætninger for os selv og ikke mindst følge disse til dørs, ret afgørende for vores generelle tilfredshed med os selv og vores liv.
Det er muligt, at vi kan komme relativt langt med at leve ud fra andre menneskers præmisser og altså opsætte mål som vi burde forfølge, men i sidste ende er det, at vi opsætter noget for os selv som vi skal opnå, langt mere kraftfuldt og det gør os bedre i stand til, for det første at få startet ud og igangsat en proces hvor vi kan opnå momentum og få energi og selvtillid til at fortsætte. Og for det andet giver det os en større følelse af, at der ingen vej er tilbage og at den givne udfordring bare SKAL klares. Så vi rent faktisk får det klaret i sidste ende og bliver stolte og lidt mere tilfredse med os selv.

Emneord:  coaching  fokus  målsætning  motivation  selvtillid

 

Succes kommer igennem handling og positive vaner

Succes kommer igennem handling og positive vaner. Hvis du vil opnå succes må du finde frem til hvad der gør dig mindre succesfuld og ændre disse vaner til positive vaner, der skaber succes.

Succes synes at være forbundet med det at handle. Succesfulde mennesker bevæger sig i den retning som de ønsker. De fejler, men de giver ikke op. Vi er hvad vi gør mest. Det at mestre noget er ikke en medfødt gave, men en egenskab der opnås igennem vaner.

Med coaching vil det være muligt at finde frem til de vaner og mønstre, der holder dig tilbage. Og finde frem til nye vaner, der kan få dig fremad i livet og give dig succes.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Succes

Hvad det vil sige at være den bedste version af sig selv

(Video) Er du bange for at få succes?

(Video) Konkrete tips til et stærkt livsfundament

Find din egen vej i dit eget tempo

(Video) Tænk som en vinder