Sandheden omkring succes

Formlen på succes er at du når de ting du gerne vil opnå.Hvad er succes for dig? Har du en følelse af, at du allerede er succesrig? Har du en ide om hvordan du opnår succes? Føler du at noget eller nogen holder dig tilbage og dermed er i vejen for din personlige succes?

I vores samfund er det ikke ualmindeligt, at vi måles og vejes på vores økonomiske aktiver og graden af magt som vi besidder.
Det er mere reglen end undtagelsen, at det at være succesrig er et spørgsmål om hvor meget vi tjener og hvor meget materielt vi kan fremvise til omverdenen.

Eller hvordan vi præsterer indenfor nicheområder som eksempelvis sport. Som så også i de fleste tilfælde giver en økonomisk status hvis en person er virkelig god.

Jeg tror at rigtig mange mennesker har en opfattelse af, at meget succesrige mennesker, oftest er mennesker, der enten er født som en slags overmennesker, eller på anden måde er kommet let til det de har opnået.

Det er fristende at føle sig distanceret fra mennesker, der virkelig har præsteret noget ud over det sædvanlige, og samtidig forklare sig selv, at grunden til at man ikke selv er nået så langt, er fordi man ikke har haft de samme forudsætninger for at blive succesfuld som en given person.

Grunden til at man ikke har opnået den samme grad af succes kan forklares med alt lige fra, en svær barndom, at man ikke har haft velhavende forældre der har kunnet bane vejen eller at man simpelthen bare ikke er lige så smart og klog som de andre med et mere succesrigt liv. Og det kan også sagtens være tilfældet for nogle mennesker.

Hvordan defineres succes?

Men hvis vi forsøger at definere hvad succes egentlig er, så er der ingen der siger at det nødvendigvis har noget med mange penge at gøre. Eller at det hører sammen med 30.000 vilde tilskuere der tiljubler dig og sætter dig op på en petistal som et væsen fra en anden galakse.

Succes er i min optik en individuel størrelse og bør måles og vejes ud fra netop den enkeltes egne forventninger og ikke mindst, forudsætninger.

Hvis du med andre ord er glad for dit nuværende arbejde på fabrikken, hvor du har været ansat i 25 år, og hvor du har lavet den samme ensformige opgave fra du startede, til og med dagen i dag.

Du er tilfreds i den lejlighed du bor i og kan få økonomien til at løbe rundt uden problemer – fordi du måske prioriterer andre ting i livet end at bruge en masse penge. Har nogle gode venner og en dejlig familie og ellers er anfører på det lokale curlinghold, hvor du nyder en masse anerkendelse for din indsats i foreningen og for dit altid gode humør.

Så er du i begge tilfælde højst sadsynligt lykkelig og har i mine øjne lige så meget succes som den administrerende direktør i Hellerup. Måske i virkeligheden langt mere.

Materiel succes er den mest eftertragtede

Problemet for mange menesker er bare, at det er den første form for succes vi identificerer os med. Altså den succes som er fremherskende i samfundet om at vi skal være noget, skabe noget og ikke mindst, at vi skal tjene noget så vi kan forbruge en masse og vise vores omverden hvor meget succes vi har.

For det første er dette et noget skrøbeligt grundlag at være succesrig på. Og for det andet skaber det ikke nødvendigvis lykke, men tværtigmod det modsatte.

Uanset hvordan du måler din egen succes, så er det i hvert fald vigtigt at mærke efter om det er noget der gør dig lykkelig. For lykke er for mig at se det vigtigste i et succesrigt liv.
Og der er selvfølgelig mange måder at blive lykkelig på.

Hvis du føler at du har det du skal bruge – som i eksemplet tidligere – og ikke føler at du nødvendigvis behøver at forfølge yderligere for at være tilfreds. Så har du succes.

Men de fleste mennesker har nogle ambitioner og drømme. Det kan være alt lige fra en bedre økonomi, en slank, veltrænet og sund krop, et mere udfordrende job eller flere og bedre relationer.
Og det er her, uanset hvilket mål vi i sidste ende har for os selv, at det modsatte af succes, nemlig fiasko, lurer.

For er det ikke bare et spørgsmål om at tage arbejdshandskerne på og begynde rejsen imod succesen?
Jo vil mange nok sige og det er i de fleste tilfælde også de mennesker der når et langt stykke af vejen og kommer til at føle sig som en succes.

Succes er ikke altid betinget af forudsætninger

Men rigtig mange mennesker når frem til konklusionen om at de ikke har samme forudsætninger som dem de ønsker at måle sig med. Og kommer derfor enten aldrig i gang med at forsøge at nå deres mål, eller “knækker” på halvejen.

Der er overordnet to ting, der spiller ind når det ikke lykkes for os at opnå vores personlige succes. Den ene er at vi lader os begrænse af de overbevisninger, hvor vi sætter os selv i en ringere position end alle andre og dermed undskylder vores mangel på initiativ med at vi ikke kan. Den anden er, at vi mange gange simpelthen er for dovne og i stedet vælger de nemmere løsninger og en mere flygtig form for succesfølelse, måske i form af en film og en berliner.

For i sidste ende er formlen på succes – eller omskrevet lidt, formlen på at du når de ting du gerne vil opnå, rent faktisk vedholdenhed og troen på at du vil lykkes.

Det er med andre ord, at du er positiv omkring dig selv og det at du vil lykkes, og så at du holder dig fast på de ting der skal gøres for at du kommer sikkert frem og i mål.

Find ud af, hvad der afholder dig fra at nå netop det du vil føle dig succesfuld omkring. Og begynd så at eliminere hver af disse forhindringer.
Du vil opleve, at selve processen med at overkomme de givne forhindringer, faktisk vil få dig til at føle dig som en større succes. Og vil bidrage til at du samtidig kommer tættere på det du gerne vil opnå.

Og hvis vi kigger på bankdirektøren eller den profesionelle fodboldspiller. Så er baggrunden for deres personlige succes højst sandsynligt ikke, at de er født med mere heldige forudsætninger end så mange af os andre. De har snarere gjort det til en prioritet… at opnå succes.

“Success is the sum of small efforts – repeated day in and day out.” – Robert Collier

Emneord:  succes

 

Succes kommer igennem handling og positive vaner

Succes kommer igennem handling og positive vaner. Hvis du vil opnå succes må du finde frem til hvad der gør dig mindre succesfuld og ændre disse vaner til positive vaner, der skaber succes.

Succes synes at være forbundet med det at handle. Succesfulde mennesker bevæger sig i den retning som de ønsker. De fejler, men de giver ikke op. Vi er hvad vi gør mest. Det at mestre noget er ikke en medfødt gave, men en egenskab der opnås igennem vaner.

Med coaching vil det være muligt at finde frem til de vaner og mønstre, der holder dig tilbage. Og finde frem til nye vaner, der kan få dig fremad i livet og give dig succes.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Succes

Hvad det vil sige at være den bedste version af sig selv

(Video) Er du bange for at få succes?

(Video) Konkrete tips til et stærkt livsfundament

Find din egen vej i dit eget tempo

(Video) Tænk som en vinder