(Video) Træd ind i din vækstzone fremfor at forlade din komfortzone

Når du står overfor uvished og spørgsmålet om, hvorvidt du skal springe ud i en personlig udfordring, er der en mental forskel på, om du ser det som om at du forlader din komfortzone, og dermed noget rart og bekendt, eller om du træder ind i din vækstzone, og dermed tilnærmer dig noget, hvor du opnår en belønning.

Hvad er en komfortzone?

Komfortzonen kan opfattes som en cirkel rundt om os. Hvis du ser dig selv placeret i midten af denne cirkel, så definerer din cirkel (komfortzone), hvor langt ud til siderne du kan gå, uden at blive specielt udfordret rent mentalt.

Kanten på din komfortzone er altså den grænse du har omkring dig i forhold til hvad du selv mener at du er i stand til og hvad du så dermed har lyst og mod på at springe ud i.

For at vokse som menneske er det vigtigt, at vi engang imellem træder ud over kanten på vores komfortzone – og dermed udvider cirklen.

Hvis du med andre ord aldrig sætter dig selv på prøve og tillader dig selv at stå i situationer, hvor du skal gøre noget som du ikke er særlig komfortabel ved. Ja så er risikoen, at du hænger fast i de samme livsmønstre og for det første ikke rigtigt udvikler dig.

Men i lige så høj grad, at du går glip af en masse spændende og sjove oplevelser. For ikke at sige muligheder.

Træd ud i din vækstzone

Din vækstzone er alt det, som ligger uden for din komfortzone – altså den cirkel der omgiver dig.

Som jeg forsøger at forklare i videoen herover, så kan det have en psykologisk betydning når vi siger til os selv, at vi træder hen i mod noget, fremfor at vi træder ud af noget.

Ligeledes er ordet vækstzone laddet med noget positivt. Vi opnår altså noget vækst og bliver bedre og større som mennesker.
Ordet komfortzone er ligeledes positivt ladet, men da vi skal overbevise vores hjerne om at vi skal træde ud af den, og dermed skal forlade den og give afkald på vores komfort. Kan det opfattes som negativt.

Emneord:  begrænsende overbevisninger  coaching  komfortzone  livsledelse  lykke  motivation  selvtillid  succes  video

 

Ønsker du bedre selvværd og mere selvtillid?

Personligt coaching-forløb til behandling af lavt selvværd og dårlig selvtillid. Sammen med en personlig coach får du mulighed for at arbejde med dig selv og dit selvværd igennem øvelser og udfordringer så du ender med at få en langt bedre selvtillid og tro på dig selv.

Mangler du lige det sidste mod til at turde tale i større forsamlinger? Eller har du svært ved at sige hvad du virkeligt mener? Måske har du svært ved at sige fra og mangler fokus på dine egne behov.

Hvis du har dårligt selvværd eller en ringe selvtillid, så er du i fare for at leve et meget begrænset liv.
Kontakt mig så jeg kan hjælpe dig med at få en større selvtillid og et bedre selvværd så du kan leve det liv som du fortjener. Et liv på DINE præmisser.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Selvtillid og selvværd

Du skriver selv din historie – sørg for at den bliver opløftende og positiv

(Video) 7 tips til opbygning af et stærkt selvværd

Din identitet er ikke andet end din evaluering af de handlinger du foretager dig

Er du flink eller rar?

(Video) Glem alt om selvværd og fokuser på mere selvrespekt

Selvtillid er en færdighed og kan derfor optrænes