Ved du hvorfor du er motiveret?

skyDe mål vi har størst chance for at nå, er de mål som vi virkelig inderst inde ønsker at nå.
Det kan jo lyde ret åbenlyst. Men er det ikke altid, idet mange af de mål vi går rundt og sætter os, i virkeligheden er nogle mål vi gerne vil nå, fordi vi på længere sigt ønsker at opnå noget andet.
Og ligeledes er mange af de mål vi opsætter i virkeligheden mål som vi laver fordi vi gerne vil leve op til nogle forventninger fra enten os selv eller andre. Men som vi ikke rigtig er motiverede for at nå når det kommer til stykket.

For at opnå en så stor grad af indre motivation som overhovedet muligt, er det vigtigt at vi virkelig erkender over for os selv, hvorfor vi ønsker at opnå noget bestemt.
Det er nemlig ikke altid målet i sig selv der driver os fremad, men mange gange noget som det givne mål vil gøre for os når vi har opnået det. Man kan sige at et givent mål i mange tilfælde kun er et delmål for et mål på et højere niveau.

Når vi snakker motivation er der specielt to ting der er interessante. Først og fremmest, og på overfladen, er det hvad vi er motiverede for.
Men at vide hvad du er motiveret for er sjældent nok til at skabe den motivation, der skal holde dig til ilden igennem hele processen.
Når du har fundet ud af hvad du er motiveret for at opnå er det derfor vigtigt at finde ud af hvorfor du er motiveret for at opnå netop dette.

Man kan lidt groft sige, at motivationens hvad er det mere konkrete, håndgribelige når vi opsætter en målsætning, mens motivationens hvorfor er følelserne bagved. For at fastholde en høj grad af motivation, skal vi have vores følelser med da det er vores følelser, der giver os en mere permanent vilje til at foretage de nødvendige ofre, som kræves for at vi kommer helt i mål.

Det er derfor vigtigt først at finde ud af præcis hvad det er vi ønsker os og derefter at finde grunden til hvorfor vi ønsker netop dette.
Først når vi ved hvad det er vi gerne vil have og hvorfor vi gerne vil have det, bliver det nemmere for os rent faktisk at begynde processen med at skabe de nødvendige resultater, der baner vejen for opfyldelsen af målet.

Emneord:  målopnåelse  målsætning

 

Savner du noget ekstra motivation?

Er du motiveret? Og hvad giver dig motivation? Personlig coaching kan hjælpe med at skabe indre motivation så du holder dig motiveret og når dine målsætninger.

Når vi snakker motivation er der specielt to ting der er interessante. Først er det hvad du er motiveret for. Men at vide hvad du er motiveret for er sjældent nok til at skabe den motivation, der skal holde dig til ilden hele vejen. Når du har fundet ud af hvad du er motiveret for at opnå er det derfor vigtigt at finde ud af hvorfor du er motiveret for at opnå netop dette.

Kontakt mig og lad mig hjælpe dig med at finde din motivation.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Motivation

(Video) Sådan skaber du motivation der holder

(video) Lad ikke andre menneskers begrænsende overbevisninger komme i vejen for dig

(Video) Fokuser på din egen fremgang og ikke så meget på andre

De to tankemønstre der kan ende med at pacificere dig

Drop perfektionismen

Er du afhængig af det hurtige fix?