Vi har piller i alle farver og for enhver smag

Er hele vores tilgang til behandling af mennesker med psykiske lidelser, overordnet dikteret af økonomiske interesser – læs mangel på offentlige midler eller store virksomheders markedsinteresser?

Hvem er det, der har fundet ud af, at ar på sjælen, sorg, et (for)højt energi-niveau eller et lavt selvværd, per definition er det samme som enhver anden fysisk sygdom, og derfor skal behandles medicinsk?

Jeg vil anbefale enhver der selv får en diagnose (eller har et barn der får en), hvad enten det er depression, ADHD, skizofreni e.l., til lige at overveje situationen, og søge en større indsigt.

Der er ingen tvivl om at medicin mod psykiske lidelser kan være godt og nødvendigt, men alt for ofte patientligøres vi og fastholdes i et misbrug af piller, og får ikke anden hjælp til at komme videre i livet.

Nogen vil argumentere og fortælle os, at psykiske lidelser er defekter i vores hjerner, hvilket også kan være sandt.
Men måske er der en grund til at denne defekt er opstået og måske kan vi sagtens leve fint med en såkaldt defekt i vores hjerne. Hvis vi ellers får styr på andre faktorer i vores liv, der til at starte med måske er medvirkende til at vi får det skidt. Og dermed bliver påvirket ekstra følelsesmæssigt af netop en defekt i vores hjerne.

Jeg er ikke ude på at dømme nogen eller anklage nogen, men det er jo ret interessant, at man næsten dagligt kan læse om nye forsøg og nye produkter for psykiske lidelser og ikke mindst, nye diagnoser på alle mulige helt almindelige menneskelige reaktioner.

Eksempler på dette er for eksempel:
Vil lave kræftmedicin af broccoli
http://klogkost.dk/nyheder/sygdomme/kraeft/1098-vil-lave-kraeftmedicin-af-broccoli.html

Depression skal kureres med psykedeliske stoffer
http://videnskab.dk/krop-sundhed/uhelbredelig-depression-skal-kureres-med-psykedeliske-stoffer

Det er selvfølgelig rart at leve i et samfund og i en tidsalder, hvor der forskes i forebyggelse og helbredelse af lidelser.

Men det vigtige for mig at se er, at vi også bruger vores sunde fornuft og for det første vurderer om vi er tjent med at tage specielt fremstillede stoffer, der påvirker vores hjerner og ikke mindst, har bivirkninger og skaber afhængighed.
Og for det andet, at vi i stigende grad søger andre måder at styrke os på, både fysisk og psykisk, så vi ikke overlader det fulde ansvar til mennesker – der sikkert vil os det bedste – men som er indoktrineret til at opfatte psykiske lidelser som et dårligt knæ og tror, at det er den eneste måde at behandle på.

Vi er mennesker – på godt og ondt – med en bagage af gode- og dårlige oplevelser, der har været med til at præge os i en bestemt retning.
Vi kan ikke bare puttes i kasser og behandles som samlebåndsobjekter med en bestemt type medicin, uden at der skelnes til andre faktorer også.

Her har psykiatrien rigtig meget at lære!

Emneord:  antidepressiva  begrænsende overbevisninger  Depression  komfortzone  mindset  psykofarmaka  sindslidelser  stress  sund kost

 

Psykiatri og medicin bør kun være midlertidig

Der synes at være en udpræget opfattelse i vores samfund om at psykiatrien og den medicin der udskrives til psykiske lidelser, er den eneste gangbare vej hen i mod en bedre tilværelse.

Psykiatrien har helt sikkert sin berretigelse. Og det bør ikke være stigma at modtage hjælp og spise piller for psykiske lidelser.
Men psykiatri og lykkepiller bør være en midlertidig løsning og bør ikke være den eneste vej til en bedre tilværelse.

Den psykiatriske behandling bør altid følges op med handling for igennem handling og ændringer følger mere personlig tilfredshed og livsglæde. Kontakt mig hvis du ønsker hjælp til at komme videre med livet og ændre på nogle af de ting i dit liv der holder dig tilbage.Kontakt mig nu

Andre indlæg i kategorien Psykiatri

Det er ikke vores børn, men vores kultur der er syg

Psykofarmaka gør større skade end gavn

Sund kost og motion – Et reelt alternativ til medicin?

Diagnoser på psykiske sygdomme og hvorfor de kan blive en glidebane

Derfor bliver så mange mennesker deprimerede

Depression – Klinisk deprimeret eller “bare” psykisk nede