Om Thomas Nexø

Mit navn er Thomas Nexø og jeg brænder for at coache mennesker. Jeg er uddannet Master coach og Stress Coach og tilbyder personlig coaching i Køge.Jeg hedder Thomas Nexø og jeg brænder for at hjælpe mennesker med at blive bedre og nå i mål. Jeg er personlig coach og uddannet Master coach og Stress Coach hos Coach Academy.

Lige så dejligt det er for mig selv, at vinde dagligdagens små og store kampe på et personligt plan. Lige så dejligt er det, når jeg kan hjælpe andre mennesker igennem coaching og sparring. Og sammen med dem opleve, at de får personlig succes og rykker sig i den retning som de ønsker.

Jeg vil i dag betegne mig selv som en person, der er i god harmoni og har en rigtig god forståelse for hvem jeg er, og hvad jeg står for. Men sådan har det bestemt ikke altid været.
Nedenfor kan du læse lidt mere om min egen personlige vej til at blive den jeg er i dag.

Jeg ved hvad det vil sige at have et mere negativt tankesæt og kender følelsen af, at være kørt fast og ikke føle mig god nok

Jeg kender alt til følelsen af, at skulle sige det rigtige og forsøge at fremstille mig selv på en bestemt måde, så andre bedre ville kunne lide mig.

Og jeg er faktisk blevet overrasket rigtig mange gange igennem tiden, når folk har sagt, at jeg har virket selvsikker og som en person, der bestemt ikke gik op i hvad andre mennesker mente om mig.

For det var lige præcis det jeg gjorde, altså gik op i hvad andre mente om mig. Jeg har rendt rundt i årevis og følt mig konstant bedømt når jeg var ude blandt andre mennesker.

Og har, når jeg kigger tilbage, faktisk også undveget rigtig mange gode muligheder i mit liv. Fordi jeg manglede en basal tro på mig selv, mine evner og ikke mindst, mit eget værd.

Jeg blev bedre til at styre mine tanker og sindstilstand og blev i stand til at fokusere mere positivt og bruge det negative konstruktivt

Der hvor det for alvor faldt på plads for mig personligt, var da jeg begyndte på nogle bøger om positiv psykologi.

Hvor jeg indtil da, havde levet lidt mere ud fra filosofien om, at mange ting er forudbestemt og at jeg ikke rigtigt kunne gøre det store for at rette op på tingene i mit liv. Var den overordnede læresætning i disse bøger, at vi selv et langt stykke henad vejen, definerer vores sindstilstand og tanker. Og at vi dermed selv er i stand til at tænke positivt og vende mere negative situationer til noget konstruktivt.

Det vakte med det samme min interesse og det satte gang i en lavine og en selvforstærkende effekt af videbegærlighed og flere og flere bøger om forskellige emner indenfor personlig udvikling, motivation og psykologi, ligesom jeg opdagede Youtube som et center for viden og ikke kun et sted hvor man kunne høre musik.

Jeg begyndte at gøre op med vente-mentaliteten og blev bedre til at motivere mig selv, samt rykke mine grænser

Jeg begyndte at gøre op med vente-mentaliteten, hvor udfordringer og ubehagelige beslutninger udskydes og kastede mig over ting, som jeg ikke direkte havde følt angst ved, men opdagede at jeg faktisk var bange for eller mindre glad ved at gøre.

Jeg fandt steder hvor jeg kunne klatre op og udfordre min højdeskræk, jeg fandt steder hvor jeg kunne springe ud når jeg skulle i vandet. Og jeg begyndte i det hele taget at lave ting, som jeg ikke er helt tryg ved, for at udfordre mig selv og flytte lidt på mine personlige grænser.

Det har givet mig en masse spændende oplevelser, såsom ridning i Kongelunden, dykning i Grækenland og trætopsklatring hos Camp Adventure.

Jeg begyndte samtidig at interessere mig for aktiviteter, hvor jeg kom mere i kontakt med mig selv som menneske. Jeg stiftede bekendtskab med vinterbadning og jeg begyndte at dyrke yoga for at blive mere fleksibel og komme videre fra en træningsskade (og ikke mindst, konsekvenserne af mange år med stillesiddende arbejde).

Disse ting har blandt meget andet lært mig, at vi som mennesker, ikke nødvendigvis behøver at affinde os med det udgangspunkt som vi står med. Men faktisk selv er i stand til at rykke os fremad og blive stærkere og mere kompetente. Og at vi selv kan gøre meget for at holde os selv oppe på beatet.

Min søgen efter mod og mening gav mig lyst til at hjælpe andre mennesker til mere af det samme

I min jagt på at blive klogere på mig selv, opdagede jeg samtidig, at rigtig mange mennesker lever fastlåste liv ud fra normer, kultur og opvækst, der på mange måder sætter os i bås og begrænser os voldsomt.

Det var her at jeg fandt ud af at coaching ville være et spændende område at dykke mere ned i. For ud over at lære en masse om mig selv og finde værktøjer og metoder til at gøre mig selv bedre, giver det mig mulighed for, at kunne være personlig coach og hjælpe en masse andre også.

Det er vigtigt for mig, når det kommer til noget så personligt som coaching, at opretholde en stor grad af ydmyghed og taknemmelighed i forhold til det, at få lov til at hjælpe dig med at skabe motivation, få mere selvværd eller finde helt ind til dine inderste værdier og drømme.

Ud over en teoretisk tilgang til det at skabe motivation, øge selvværdet og skabe en større selvtillid. Har jeg en god portion praktisk erfaring fra mit eget liv.

Det betyder på ingen måde, at jeg dermed skal trætte dig med mine personlige triumfer og skuffelser, men at jeg har gode forudsætninger for, at sætte mig ind i de problemer og udfordringer som du står overfor. Og har god forståelse for hvad du kommer til mig med og hvor du gerne vil hen.

Konkrete fakts om mig, mine interesser og min arbejdsmæssige baggrund

Jeg er 75’er og far til tre børn. Interesser indenfor politik, filosofi, psykologi og samfund.

Elsker naturen, som jeg holder meget af at opholde mig i, og ikke mindst, fotografere.
Jeg vinterbader, vandrer og kører mountain bike. Og går op i sund kost og styrketræning.

Jeg har i mit liv indtil nu, arbejdet indenfor mange forskellige områder, men har efter endt uddannelse i 2005, arbejdet i IT-branchen med blandt andet freelance arbejde indenfor webudvikling og har været ansat som IT-driftsansvarlig hos en mindre virksomhed under Rigshospitalet i lige knapt 10 år.

Jeg har igennem tiden startet flere hobby-virksomheder indenfor IT-branchen, som jeg har drevet ved siden af studier og fuldtidsarbejde.

Tidligere har jeg prøvet mig selv af i flere forskellige ufaglærte jobs, blandt andet som lagerarbejder, chauffør, flyttemand, tagdækker og telemarketing-sælger.

Jeg er flyttet og har måttet skifte skole, relativt mange gange i min barndom, og ved hvordan det er at føle sig rodløs.

Jeg er som så mange andre mennesker, skilsmissebarn og har selv været igennem skilsmisser og følt den sorg og ærgelse som følger med, når man skal splitte sine børns hjem op i to.

Jeg ved at du er stærk og kompetent og min opgave som coach er kun, at hjælpe dig med at belyse dine muligheder og holde dig på sporet

Det gode ved modstand er, at vi bliver tvunget til at handle og dermed bliver vi stærkere som mennesker. Det er rart at komme ud på den anden side efter en krise og opleve, at verden stadig står, og ikke mindst, at du selv er kommet igennem og er mere robust og mere kompetent end tidligere.

Det er jo vitalt for os alle at vi kan mærke at vi udvikler os som mennesker. Det at sætte sig mål, forfølge dem og til sidst nå i dem, giver en fantastisk glæde. Og en ordentlig portion selvtillid. Selvtillid som vi kan tage med os videre i vores liv og som vi kan bruge som grundlag for andre personlige sejre.

Jeg ved at du er stærk og kompetent og min opgave som din personlige coach er kun, at hjælpe dig med at belyse dine muligheder og holde dig på sporet, så du kan blive bedre og få glæde af dit fulde potentiale.

Undskyld at det blev en smule langt. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Thomas Nexø